​Televiziunea RTV, controlata de Sebastian Ghita, isi va modifica denumirea in Romania TV, anunta Mediafax. CNA a aprobat, marti, o solicitare in acest sens primita de la Ridzone Computers SRL, care opereaza licenta postului de stiri si care isi exprimase intentia de a face aceasta schimbare inca de la 1 noiembrie.

Dosarul depus la CNA prin care Ridzone a cerut oficial schimbarea denumirii postului mentioneaza ca sigla televiziunii Romania TV va fi asemanatoare celei RTV.

Mediafax il citeaza pe Rasvan Popescu, presedinte CNA, potrivit caruia modificarea numelui postului "va mai rezolva din problemele in litigiu", avand in vedere ca marca RTV a fost revendicata atat de Realitatea Media, detinatoarea postului Realitatea TV, cat si de Ridzone Computers. Realitatea Media a cerut, de altfel, in instanta suspendarea utilizarii marcii RTV.

Sursa citata mentioneaza ca dosarul privind marca RTV a fost inregistrat pe 17 noiembrie si are ca prim termen 14 decembrie si ca, la 1 noiembrie, Realitatea Media a dat in judecata si CNA, cerand suspendarea deciziei din 9 iunie prin care a fost acordata licenta prin satelit postului RTV din Tg. Jiu (preluat de atunci de Sebastian Ghita/Asesoft). Acest din urma dosar a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti, iar urmatorul termen este pe 16 decembrie.

In sedinta CNA din 1 noiembrie, CNA a aprobat prin vot ca postul RTV, operat de Ridzone Computers, sa emita cu acest nume, cu o noua grila de programe si sa foloseasca studiourile din Casa Presei unde pana in aceasta toamna a functionat Realitatea TV. Atunci, Sebastian Ghita declarase ca RTV se poate redenumi in Romania TV pentru a evita conflictele cu Realitatea Media pe tema marcii. CNA a discutat propunerea, dar sase dintre membrii Consiliului au decis ca nu este nevoie de o asemenea masura, in conditiile in care, au spus ei, problema marcii trebuia rezolvata in fata instantei, nu in fata acestui for.

  • In urma cu un an, Honorius Prigoana obtinea de la CNA licenta pentru un post denumit "Romania Ta", dar licenta i-a fost retrasa in septembrie a.c.. In sedinta din 1 noiembrie a.c., atunci cand a propus prima data numele "Romania TV", Sebastian Ghita spunea: "Legal, asa cum s-a pus problema inainte, nu mai poate merge nimeni sa faca opozitie acestei denumiri. Dat fiind ca o astfel de denumire s-a aprobat, nu vad sa fie vreo problema".