SRR a anuntat luni ca peste doar trei zile va organiza o selectie de oferte pentru a alege un nou vianzator al spatiului publicitar de pe posturile publice de radio. Consiliul Concurentei a aprobat preluarea Edipresse AS de catre Ringier. Judecatoria Sectorului 5 obliga RCS&RDS SA sa includa GSP TV in grila sa de programe. Adevarul de weekend va aparea vinerea, in locul editiei de vineri a ziarului Adevarul. Iar actualul CEO al publisherului online InternetCorp a confirmat ca demisioneaza.

  • Societatea Romana de Radiodifuziune a anuntat luni, 19 decembrie, ca peste doar trei zile va organiza o "selectie de oferte" pentru a alege un nou vanzator al spatiului publicitar de pe posturile publice de radio, pe urmatorii doi ani. Ofertele pot fi depuse la sediul SRR pana la data de 22 decembrie, ora 10.00, iar selectia va incepe in aceeasi zi, la ora 12.00. Potrivit anuntului de azi, este vorba despre "o selectie de oferte, prin aplicarea unei proceduri proprii, pentru atribuirea unui contract de comision, care nu intra sub incidenta OUG nr. 34/2006, prin care comisionarul este mandatat sa gestioneze si sa vanda, in perioada 1 ianuarie 2012-31 decembrie 2013, spatiul publicitar al SRR (...)". Paginademedia.ro scrie ca SRR cere un venit minim garantat de 700.000 de euro pentru fiecare an si ca firmele interesate au nevoie si de o scrisoare de garantie bacncara, de 140.000 de euro. Aceeasi sursa noteaza ca nu doar regiile de vanzari au primit invitatii sa participe, ci si mai multe agentii de publicitate. In ultimii trei ani, publicitatea radioului public a fost administrata de regia Clir Media.
  • Consiliul Concurentei a publicat, la sfarsitul saptamanii trecute, decizia prin care aproba preluarea Edipresse AS de catre Ringier Romania, achizitie anuntata in august a.c.. Ringier Romania publica, intre altele, tabloidul Libertatea si revistele Unica si Lumea Femeilor, in timp ce Edipresse A.S. publica peste zecere reviste, inclusiv Avantaje, Elle, Viva si Popcorn. In decizia sa, datata 23 noiembrie si publicata pe 16 decembrie,  Consiliul Concurentei apreciaza ca "desi operatiunea de concentrare economica notificata cade sub incidenta legii, nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe pietele relevante afectate".
  • Judecatoria Sectorului 5 a admis, luni, o cerere  depusa in octombrie de Antena TV Group impotriva RCS&RDS SA, de a obliga operatorul de cablu sa includa in grila sa de programe postul GSP TV. Potrivit solutiei prezentate pe portal.just.ro, instanta "Obliga parata sa includa in grila sa de programe si sa retransmita catre abonatii sai, cu respectarea disp. art. 74 din Legea 504/2002, postul de televiziune GSP TV, in regim must carry, pana la solutionarea definitiva a dosarului avand ca obiect obligatie de a face, inregistrat pe rolul Judecatoriei Sector 5 sub nr.20634/302/2011. Obliga parata la plata catre reclamanta a sumei de 10,6 lei, cheltuieli de judecata. Executorie fara somatie si fara trecerea unui termen. Cu recurs, in 5 zile de la pronuntare." Postul GSP TV a iesit din grila RCS-RDS in mai, iar operatorul nu l-a mai introdus in grila sa nici dupa ce Antena TV Group a declarat aceasta televiziune libera la retransmisie, incluzand-o in randul statiilor must-carry (statii pe care operatorii de cablu sunt obligate sa le retransmita, in functie de indicele de audienta).
  • Adevarul renunta, de saptamana viitoare, la editia sa de vineri, care este inlocuita cu editia de weekend, care a aparut, pana acum, sambata, scrie Paginademedia.ro. Sursa il citeaza pe Razvan Ionescu, director editorial Adevarul Holding, potrivit caruia editia de weekend "vinde mai mult la tarabe decat orice alt ziar quality din Romania" si "pentru ca exista un blocaj in piata de publicitate, care nu consuma in editiile de sambata (...)), am mutat ziarul vineri, ca sa iesim din aceasta perceptie care a devenit cutuma."
  • Vlad Popa, care in ultimul an a fost CEO al companiei InternetCorp (ce publica, intre altele, 9am.ro si wall-street.ro), a confirmat pentru Reportervirtual.ro ca a demisionat din aceasta functie, dupa cum anuntase recent aceeasi sursa. El a dat drept motiv al demisiei "viziunea diferita asupra conducerii companiei" si ca i se incheie contractul pe 31 decembrie, urmand sa fie inlocuit de Mihai Seceleanu, fondatorul InternetCorp. Vlad Popa a preluat pozitia de CEO dupa ce s-a ocupat, in prealabil, de vanzarile publisherului online.