Consiliul de Administratie al TVR a aprobat prin vot, marti, ca Televiziunea publica sa intre, alaturi de European Broadcasting Union (EBU), in licitatia pentru drepturile de difuzare a Campionatelor Mondiale de Fotbal din 2018 si 2022, in conditiile financiare negociate, a spus pentru HotNews.ro Cosmin Cernat, seful Sportului TVR. In urma cu doua saptamani, in cadrul unui vot similar, doar sase din cei 12 membri ai CA al TV se exprimasera in favoarea participarii la licitatie, in conditiile in care, pentru o decizie favorabila, era nevoie de minim sapte voturi.

Cupa Mondiala de Fotbal Foto: fifa.com

in sedinta de astazi, opt membri ai CA au votat in favoarea participarii la licitatie, alaturi de EBU, doi au votat impotriva, iar doi s-au abtinut. "Sunt extrem de multumit pentru milioanele de romani care vor vedea Campionatele Mondiale din 2018 si 2022 la TVR, chiar daca la momentul acela nu vor sti cum si-au obtinut aceste drepturi", a spus Cosmin Cernat.

Potrivit acestuia, conditiile financiare pentru participarea la licitatie, de care s-a tinut cont in votul de astazi, au fost "usor mai bune" decat cele valabile in urma cu doua saptamani.

Dupa votul din 18 ianuarie, seful TVR, Alexandru Lazescu, spunea pentru HotNews.ro ca "regret foarte mult ce s-a intamplat, voi face eforturi in continuare sa gasim o solutie. E adevarat ca situatia financiara a TVR e grea, dar, pe de o parte, efortul pe care il aveam in vedere pentru urmatorii trei ani era de circa 200.000 de euro, care ar fi trebuit platiti la semnarea contractului - in conditiile in care EBU ar fi castigat -, iar pe de alta parte nu mi se pare potrivit sa decidem acum ce se va intampla in 2018 si 2022, cand nu stim nici daca echipa Romaniei se califica sau nu".

  • Tot in sedinta de astazi, CA a aprobat si participarea la Eurovision, care, potrivit unui vot de acum doua saptamani, era conditionata de obtinerea unei sponsorizari care sa acopere circa jumatate din taxa de participare, care se ridica la 120.000 de euro.