Presedintele-director general al TVR, Alexandru Lazescu, va pune in aplicare decizia de ieri a Consiliului de Administratie, de incetare a contractului pe care Rodica Culcer il are ca director interimar al Directiei Emisiuni Informative si Sport, dupa cum a declarat el, miercuri, pentru HotNews.ro. De joi, director interimar la directia condusa pana acum de Culcer va fi Anca Lazarescu, in prezent sefa departamentului Stiri, iar un nou concurs pentru ocuparea postului va fi organizat luna aceasta, potrivit lui Lazescu.

Contactata de HotNews.ro, Rodica Culcer a declarat ca pe moment nu comenteaza.

Alexandru Lazescu, pentru HotNews.ro:

  • "Dupa cum am mai spus, decizia in sine a CA are probleme din perspectiva cadrului legal. Dar, conform Legii 41/1994 (privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune - n.red.), sunt obligat sa pun in aplicare deciziile Consiliului de Administratie. Deci am hotarit sa pun in aplicare aceasta decizie, prin care inceteaza efectele deciziei prin care Rodica Culcer era numita director interimar al Directiei Emisiuni Informative si Sport".

Noul director interimar al Directiei, Anca Lazarescu, a condus in ultimul an departamentul Stiri, subordonat directiei conduse de Rodica Culcer.

Potrivit lui Alexandru Lazescu, maine vor fi anuntate conditiile de participare la concursul pentru sefia Directiei Emisiuni Informative si Sport, urmand ca acesta sa se incheie pana la sfarsitul lunii februarie.

Marti, CA al TVR a decis din nou incetarea contractului pe care Rodica Culcer il are ca director interimar al Directiei. Un vot similar fusese luat in urma cu doua saptamani, insa departamentul juridic al TVR a apreciat, de atunci, ca acea decizie nu era "sustinuta de cadrul legislativ actual". Decizia de ieri a CA trebuia pusa in aplicare de Alexandru Lazescu.

Context:

  • Acum doua saptamani, sapte membri CA (cu unul mai putin decat la votul de saptamana aceasta) au votat rezilierea mandatului pe care Rodica Culcer il are la conducerea Stirilor TVR. Atunci, o informare TVR preciza ca votul pentru "incetarea delegarii mandatului Rodicai Culcer pe postul de director interimar al Directiei Emisiuni Informative si Sport" va fi analizat din punct de vedere juridic "in raport cu atributiile CA", avand in vedere ca "aprobarea angajarii si concedierii personalului societatii (...) este atributia exclusiva a directorului general al TVR". Lazescu a informat, atunci, Consiliul de Administratie ca votul urma sa fie supus unei analize privind temeiul juridic. Potrivit surselor HotNews.ro, analiza a aratat ca formula prin care CA a decis rezilierea contractului Rodicai Culcer "nu este sustinuta de cadrul legislativ actual". Analiza trebuia discutata in CA saptamana trecuta, dar sedinta de atunci a fost amanata.