Mircea Cartarescu anunta, vineri, intr-un editorial publicat in Evenimentul Zilei ca renunta la orice preocupare politica si nu va mai scrie pe teme legate de acest domeniu.

"De astazi voi parasi orice preocupare politica, orice implicare, prin scris sau chiar si numai prin citit, in orice tine de acest domeniu pe care il cunosc acum ca pe propriile mele buzunare. Mai mult, il cunosc pe propria piele, asemenea condamnatului din colonia penitenciara a lui Kafka. Am facut jurnalistica, in mare parte politica, timp de vreo opt-noua ani. Cred ca e destul pentru cineva al carui sens in viata e cu totul altul", scrie Cartarescu in editorial.

"Traian Basescu, Ion Iliescu, Victor Ponta, Crin Antonescu, Dan Diaconescu, Dan Voiculescu, Viorel Hrebenciuc, Roberta Anastase, Vasile Blaga si oricine mai vreti dumneavoastra dintre actorii circului nostru politic cotidian au disparut cu circ cu tot si pentru totdeauna (...) Ei vor continua sa existe si sa se agite, dar ca niste tipi din Australia pe care nu i-am intalnit si nu-i voi intalni niciodata (...) Voi scrie aici, de-acum inainte, despre orice in afara de acidul sulfuric in care-am inotat timp de noua ani, prins in mod absurd intr-un razboi care n-a fost niciodata al meu", afirma autorul in articolul "Adio, dar raman cu tine".