TVR anunta scoaterea la concurs a postului de director la "Directia emisiuni informative si sport", post ramas liber dupa demisia Rodicai Culcer. Durata contractului este de 3 ani. Rodica Culcer a anuntat joi pe blogul sau ca demisioneaza din TVR si din postul de realizator de emisiuni, dupa ce presedintele-director general al TVR, Alexandru Lazescu, a anuntat miercuri ca pune in aplicare decizia Consiliului de Administratie, de incetare a contractului pe care Rodica Culcer il are ca director interimar al Directiei Emisiuni Informative si Sport.

RESPONSABILITATI: planifica, organizeaza si coordoneaza activitatile desfasurate in cadrul Directiei Emisiuni Informative si Sport.

CERINTE: studii universitare de licenta sau echivalente; experienta in domeniul audiovizual - minimum 10 ani, din care minimum 5 ani in televiziune; experienta de conducere in mass-media - minimum 3 ani; cunoasterea a doua limbi straine de circulatie internationala (din care una sa fie obligatoriu engleza); cunostinte de jurnalism; cunostinte de management general; cunoasterea modului de realizare a emisiunilor informative; cunostinte temeinice de productie tv; o buna stapanire a principiilor deontologice ale profesiei jurnalistice; cultura generala solida; cunoasterea fluxului de productie si postproductie TV/news; cunostinte operare PC; cunostine privind istoria Romaniei, cunostinte de economie, politica si legislatie romaneasca si europeana; cunoasterea temeinica a problematicii actuale reflectate in mass-media, familiarizare cu peisajul mediatic european; cunoasterea legislatiei in domeniul audiovizualului (Legea 41/1994, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Deciziile C.N.A., Legea nr. 504/2002 a audiovizualului); Codul deontologic al jurnalistului adoptat de CRP; fara cazier judiciar; abilitati de comunicare si lucru in echipa, capacitate de concentrare, de lucru cu termene limita, de analiza si selectie, spirit organizatoric, spirit de initiativa, abilitati de planificare si leadership.

Candidatii vor prezenta la inscriere un proiect managerial specific postului, in care isi vor expune viziunea manageriala asupra functionarii Directiei Emisiuni Informative si Sport plecand de la doua coordonate fundamentale: 1 - adaptarea functionarii Directiei Emisiuni Informative si Sport la un flux continuu de informatii furnizate TVR Info cu acoperirea totodata a jurnalelor sustinute pe celelalte canale SRTv, in acord cu evolutiile tehnologice de ultima ora; 2 - relatia Directiei Emisiuni Informative si Sport cu celelalte structuri functionale din SRTv.

PROBE DE CONCURS notare proiect managerial (proba eliminatorie), test limba engleza, si interviu final. Candidatii care vor fi selectati in urma primei probe (notare proiect managerial) vor fi anuntati in vederea evaluarii evaluarii psihologice.

Daca doriti sa lucrati intr-o echipa competitiva si sunteti interesat de acest post, asteptam candidatura dumneavoastra care va contine obligatoriu urmatoarele documente: curriculum vitae, scrisoare de intentie (in care va rugam sa precizati codul postului), certificat de cazier judiciar, o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu ati facut parte si nu ati colaborat cu fosta politie politica, copii ale documentelor care sa ateste studiile si experienta solicitata si separat, 5 plicuri inchise care sa contina fiecare cate un exemplar al proiectului managerial la adresa: Societatea Romana de Televiziune, Calea Dorobantilor nr. 191, sector 1, corp Studiouri Pangratti, etaj 2, camera 204, Bucuresti, sau la Registratura SRTv din Strada Emil Pangratti, pana la data de 17 februarie 2012, orele 16.00, inclusiv.

Concursul va avea loc la sediul SRTv in perioada 21.02.2012 - 18.03.2012.

Numai candidatii preselectati vor fi programati pentru sustinerea probelor de concurs.

Va putem pune la dispozitie (spre a fi consultate la sediul SRTv): organigrama SRTv, Caietul de Sarcini al Directiei Emisiuni Informative si Sport si informatii referitoare la sarcinile si atributiile aferente acestui post. Informatii suplimentare: 021.319.90.55.

Rodica Culcer a anuntat joi pe blogul sau ca demisioneaza din TVR si din postul de realizator de emisiuni, dupa ce presedintele-director general al TVR, Alexandru Lazescu, a anuntat miercuri ca pune in aplicare decizia Consiliului de Administratie, de incetare a contractului pe care Rodica Culcer il are ca director interimar al Directiei Emisiuni Informative si Sport.

"Ma delimitez de aceasta hotarare pe care, iata, legea ma obliga sa o pun in aplicare. E vorba de o presiune juridica, nu de cedarea la presiuni politice", declara, joi, seful TVR, Alexandru Lazescu, intr-o informare transmisa de televiziune drept reactie la afirmatiile facute de Rodica Culcer pe propriul blog, in cursul diminetii. Culcer si-a anuntat demisia din TVR, dupa ce Lazescu a decis sa puna in aplicare o decizie a CA prin care acesteia ii inceteaza contractul de director intermar al Directiei Emisiuni Informative si Sport. Culcer a descris aceasta masura drept "o cedare in fata presiunilor politice din partea USL".