Universul utilizatorilor de internet din mediul urban, luat in considerare pentru Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI) realizat de BRAT, va fi ajustat cu rezultatele recensamantului din 2011, anuntate de INS, potrivit unei informari de presa. BRAT a decis, tototdata, si ajustarea volumului unversului Studiului National de Audienta in presa scrisa (SNA) conform cu rezultatele recensamantului, dupa modelul descris luni de directorul general BRAT, Arina Ureche, pentru HotNews.ro.

Potrivit informarii de vineri a BRAT, volumul universului utilizatorilor de internet din mediul urban scade, prin ajustarea impusa de recensamant. Astfel, daca la ultima publicare a rezultatelor SATI s-a tinut cont de un univers de 5.561.945 de utilizatori de internet cu varste intre 14-64 de ani, din mediul urban, numarul acestora scade la 4.687.972. Insa, avand in vedere ca universul a fost extins cu grupa de varsta 65-74 de ani, la urmatoarea livrare SATI universul va fi de 4.753.973 utilizatori de Internet.

Calculul estre similar celui aplicat in cazul Studiului National de Audienta in presa scrisa, ale carui rezultate vor fi prezentate saptamana viitoare. Informarea BRAT precizeaza ca "a stabilit in cadrul Comisiei Tehnice a Departamentului pentru Studii de Audienta ajustarea volumul universului Studiului National de Audienta cu rezultatele Recensamantului". Potrivit BRAT:

  • "In prezent INS nu a publicat si rezultatele detaliate privind structura sociodemografica a populatiei, dar presupunand ca in cazul varstelor structura s-a mentinut similara cu cea anterioara, rezulta ca volumul universului studiat de SNA a scazut de la 9.704.416 persoane la 8.154.328, adica cu aprox. 16%. O consecinta directa a acestei descresteri va fi faptul ca toate rezultatele de audienta exprimate in mii de persoane se vor ajusta cu valoarea noului univers, adica vor inregistra descresteri similare cu cele ale universului total."

Vezi cum explica detaliat Arina Ureche, director general BRAT, efectele recensamantului asupra SNA