Trustul de presa Transilvania Media Group (TMG), controlat de Vasile Dancu, Arpad Paszkany si Ioan Rus, se lanseaza oficial marti, 14 februarie, la Cluj-Napoca. Astfel, vor fi lansate oficial posturile de televiziune Transilvania L!VE, care emite inca din 19 decembrie, si Transilvania LOOK. De asemenea, va deveni operationala platforma online Transilvania Tube, informeaza CityNews.ro.

Trustul de presa regional cuprinde, in afara celor trei produse mentionate anterior, site-ul de stiri citynews.ro, cotidianul "Servus_Cluj", saptamanalul "Mesagerul de Cluj", site-ul domnuleprimar.ro si postul CD Radio.

Cele doua posturi de televiziune emit, pentru inceput, la nivel regional, urmand ca acestea sa se extinda, ulterior, la nivel national, scrie sursa citata. Proiectul isi propune sa reprezinte o alternativa la posturile de televiziune din capitala, promovand viziuni si personalitati din Transilvania, precum si un mod diferit de abordare a subiectelor.

Potrivit unui comunicat de presa emis pe data de 22 noiembrie 2011 de NCN Studio TV, postul de televiziune NCN, ce emitea prin cablu, in Cluj Napoca si alte orase din judetul Cluj, a capatat o noua identitate, Transilvania L!VE, devenind un post de televiziune generalist, cu distributie nationala, dar cu continut regional. Aceasta a obtinut, pe 21 ianuarie, de la CNA licenta de emisie prin satelit pentru programul Transilvania L!VE. Canalul face parte din portofoliul Transilvania Media Group, controlat de Vasile Dancu, Arpad Paszkany si Ioan Rus.

Aceeasi informare de presa preciza ca postul NC a fost integrat in Transilvania Media Group.

La inceputul lunii noiembrie, CNA a aprobat solicitarea de licenta audiovizuala prin satelit pentru postul Transilvania Channel, operat de Somes Media Trust, societate detinuta de Arpad Paszkany. Si Transilvania Channel - care isi pastreaza structura de programe - poate, astfel, sa-si extinda emisia la nivel national.

In mai 2011, Vasile Dancu anunta preluarea - in parteneriat cu Arpad Paskzany si Ioan Rus - a mai multor institutii media clujene. Dancu spunea, atunci, pentru HotNews.ro ca "in aceasta toamna si iarna vom consolida postul Transilvania Channel, il vom integra cu NCN si vom iesi pe retelele de cablu in toata Transilvania si in toata Romania".