Antena 1 a suspendat difuzarea Super Bingo Metropolis astfel incat duminica, la ora 16:00, postul de televiziune a ales sa transmita un film. Intr-un comunicat transmis HotNews.ro, S.C. PHOENIX GAMES SRL (organizatorii jocului) declara ca difuzarea emisiunii nu a fost posibila din cauza obstructionarii de catre reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si ca, in decursul saptamanii viitoare, societatea va recurge la caile legale. Organizatorii mai precizeaza ca, in cazul unui rezultat nefavorabil, participantilor la editia anulata li se va restitui integral contravaloarea cartoanelor de bingo achizitionate.

Organizatorii jocului precizeaza, in comunicatul transmis, ca emisiunea din data de 19.02.2012 ar putea fi reprogramata la o data ulterioara in cazul unui rezultat favorabil obtinut in urma demersului.

Comunicatul Phoenix Games:

"S.C. PHOENIX GAMES SRL Bistrita, in calitate de organizator al jocului de bingo transmis prin retele de televiziune Super Bingo Metropolis, isi exprima regretul ca nu a putut transmite emisiunea sa saptamanala conform programului, in data de 19 februarie 2012, incepand cu ora 16.30 pe postul tv Antena 1. Motivul obiectiv pentru care difuzarea emisiunii nu a fost posibila il reprezinta obstructionarea desfasurarii emisiunii de catre reprezentantii ANAF.

In cursul saptamanii viitoare, S.C. PHOENIX GAMES SRL va recurge la caile legale, urmand sa reprogramam emisiunea de azi, la o data ulterioara, in functie de rezultatul demersului obtinut de organizator. S.C. PHOENIX GAMES SRL Bistrita, va comunica imediat ce va obtine o solutionare din partea institutiilor abilitate, cu transparenta si responsabilitate.

In cazul unui rezultat nefavorabil, participantilor la editia din data de 19.02.2012, li se va restitui integral contravaloarea cartoanelor de bingo achizitionate."

Contactati pentru informatii, reprezentantii Antena 1 au refuzat sa comenteze. Ulterior, postul de televiziunea a anuntat pe site ca "Antena TV Group a fost instiintata de Ministerul Finantelor Publice cu privire la faptul ca MFP - Comisia de autorizare a jocurilor de noroc a dispus masura revocarii licentei societatii SC PHOENIX GAMES SRL, organizatoarea jocului SUPER BINGO METROPOLIS , pentru inregistrarea de catre aceasta societate de obligatii restante fata de bugetul de stat mai vechi de 30 de zile." Postul mai precizeaza ca "in vederea asigurarii respectarii cerintelor legale, Antena TV Group ca entitate neutra, neimplicata in organizarea jocului bingo, este nevoita sa suspende difuzarea emisiunii SUPER BINGO METROPOLIS pana la solutionarea tuturor diferendelor dintre autoritatea fiscala si organizatorul jocului bingo".

Surse din cadrul ANAF au declarat pentru Evenimentul Zilei ca postul Antena 1 si firma ce organizeaza jocul intentionau sa difuzeze emisiune. "Cu zece minute inainte de inceperea emisiunii, reprezentantii Antenei 1 si cei ai firmei organizatoare, SC Phoenix Games SRL, voiau sa dea drumul la joc. Inspectorii de la ANAF si cei de la Garda Financiara le-au aratat decizia Comisiei de avizare a jocurilor de noroc si le-au atras atentia organizatorilor ca daca dau drumul la joc e infractiune. Bodyguarzii de la intrare s-au contrat cu inspectorii si nu le-au dat voie sa intre. O sa depunem plangere impotriva bodyguarzilor pentru obstructionarea inspectorilor", au precizat sursele din cadrul ANAF.

Amintim ca presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat joi pentru HotNews.ro ca a retras licenta de functionare a societatii care organizeaza Bingo Metropolis. "Am retras licenta de functionare societatii organizatoare a jocului Bingo Metropolis, dupa ce aceasta firma a inregistrat debite neachitate la bugetul de stat. Masura intra in vigoare dupa ce Secretariatul Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc o va transmite contribuabilului" a precizat presedintele ANAF.

Intr-un comunicat de presa transmis HotNews.ro, Compania Phoenix Games SRL declara ca nu a primit nicio instiintare oficiala din partea Finantelor si ca datoriile de 1,2 milioane euro la bugetul statului sunt garantate de o ipoteca mobiliara in valoare de peste 1,7 milioane euro.

Reprezentantii Antena 1 au declarat joi pentru HotNews.ro ca televiziunea "va continua difuzarea jocului atat timp cat acesta va detine toate autorizatiile legale necesare. In acest moment, Antena 1 nu detine niciun fel de informatii oficiale cu privire la revocarea licentei de joc a firmei Phoenix Games".