Televiziunea Romania de Maine a Universitatii "Spiru Haret" isi schimba numele in TVH 2.0 si se lanseaza de maine, 23 februarie, de la ora 19.30, cu o noua grila de programe, a declarat pentru HotNews.ro managerul proiectului Romania 2.0, Sebastian Lazaroiu. Acesta a explicat ca proiectul Romania 2.0 are mai multe componente, printre care un post de radio, un institut de sondaje si o scoala pentru tineri lideri politici, toate finantate integral de Universitatea "Spiru Haret". Tot in piata audio-vizuala, operatorul RCS&RDS va lansa, pe 1 martie, postul de stiri Digi 24 care va fi transmis in format full HD, potrivit companiei.

  • "Maine va fi un talk show de lansare unde ii vom avea invitati pe Raed Arafat si pe ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, si unde va fi prezentata si echipa televiziunii" - Sebastian Lazaroiu
  • Cu lansarea anuntata de RDS&RCS, Romania ajunge la 8 posturi TV nationale de stiri: Realitatea TV, Antena 3, RTV, The Money Channel, TVR Info, Giga TV, B1 TV si Digi 24

Postul TVRM se schimba in TVH 2.0

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential si fost ministru al Muncii, a declarat pentru HotNews.ro ca postul TVRM se schimba in TVH 2.0 si face parte dintr-un proiect mai mare care se numeste Romania 2.0. "In esenta, incercam cumva sa schimbam modul de comunicare publica in societate si sa fim orientati mai mult spre viitor decat spre prezent sau trecut", a explicat Lazaroiu, managerul acestui proiect, intrebat ce inseamna noul nume al postului de televiziune.

Emisia postului TVH 2.0 va incepe pe 23 februarie, la ora 19.30, cu jurnalul de stiri. Urmeaza in grila de programe emisiunea Sondajul Zilei, apoi un talk show de lansare "unde ii vom avea invitati pe Raed Arafat si pe ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, si unde va fi prezentata si echipa televiziunii", a declarat Sebastian Lazaroiu.

Acesta a explicat ca in proiect sunt mai multe componente: postul de televiziune TVH 2.0, un post de radio - HFM 2.0 - care va incepe sa emita de luni (27 februarie - n.red.) si care este fostul Student FM. "Mai este un institut de sondaje - Institutul Roman de Studii Sociale - care practic o sa faca sondaje reprezentative si va fi si o emisiune, care se numeste Sondajul Zilei, pe principalele teme ale zilei sau ale zilelor care urmeaza, si care va fi difuzata de luni pana joi", a precizat Lazaroiu.

Tot din cadrul proiectului va mai face parte o platforma online, "careia probabil prin martie o sa putem sa-i dam drumul, o sa mai fie un centru de evenimente care o sa organizeze conferinte, dezbateri pe diferite teme si care tot prin martie o sa inceapa si o scoala pentru tineri lideri politici. Astea sunt toate componentele proiectului. Unele incep acum, altele in martie, cam asa o sa fie succesiunea", sustine managerul proiectului.

"Ideea e sa incercam sa orientam gandirea oamenilor mai mult spre viitor, spre ce urmeaza sa se intample, sa-i ajutam sa gandeasca in termeni de obiective, sa-si planifice lucrurile in functie de ceea ce urmeaza sa se intample", a declarat Sebastian Lazaroiu, precizand ca "proiectul este finantat de Universitatea Spiru Haret, in momentul asta, integral. Dar in timp speram sa fim totusi o televiziune comerciala, sa se finanteze incet-incet si din publicitate".

Referitor la eventuale schimbari ale actionariatului, Lazaroiu a declarat ca a intrat in consiliul de administratie al televiziunii, "dar cred ca in actionariat nu e nicio schimbare". In ce priveste bugetul si investitiile de pana acum in acest proiect, "mi-e greu sa va spun care este bugetul, ca nu stiu. (...) Inca nu avem o estimare a investitiei de pana acum, dar probabil dupa vreo 2-3 luni o sa ne dam seama", sustine acesta.

Noul post de televiziune "isi va pastra modulul educational, dar o sa-l facem ceva mai atractiv decat a fost pana acum, iar seara, de la 18.00, de luni pana joi, o sa introducem emisiuni pe teme sociale, politice, va avea si un jurnal de stiri la ora 19.30, unde o sa vorbim de stirile zilei de maine, nu de ce s-a intamplat azi, va fi un talk show. Deci pastram modulul educational, dar il indreptam si spre zona sociala si politica", potrivit lui Lazaroiu.

"Numele prezentatorilor nu sunt esentiale", a declarat acesta, precizand ca "ideea mea a fost sa nu folosim vedete de televiziune, sunt o groaza de oameni care prezinta stiri, sunt moderatori si au trecut de la o televiziune la alta. Am incercat sa recrutam din randul oamenilor mai noi, mai putin cunoscuti, am gasit oameni foarte buni chiar si dintre studenti. Deci nu punem accent pe vedete".

Sebastian Lazaroiu a explicat ca au fost facute demersuri la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru schimbarea grilei, iar "din cate stiu s-a aprobat ieri (21 februarie - n.red.) dosarul". "Am aprobat ieri", a confirmat pentru HotNews.ro Rasvan Popescu, presedintele CNA.

"Propriu-zis, eu trebuie sa ma ocup de intregul proiect, nu doar de postul de televiziune, care este o componenta a proiectului. O sa fiu invitat in unele emisiuni, dar eu nu am o emisiune a mea, nu sunt realizator de emisiuni", sustine Lazaroiu.

Sloganul postului va fi "Restart Romania" si nu are nicio legatura cu concursul lansat de Ambasada SUA in Romania la finalul anului trecut, precizeaza acesta. "Am auzit si eu de concursul acela, e adevarat ca dupa ce ne-am gandit la slogan, si cred ca pana la urma promovam acelasi lucru: o noua generatie de lideri, o noua generatie media", a declarat fostul consilier prezidential. Potrivit acestuia, postul va fi transmis deocamdata de RCS&RDS digital si analogic si de UPC digital, "dar urmeaza in scurt timp sa intram si pe celelalte retele".

Digi 24 se lanseaza pe 1 martie

Operatorul RCS&RDS va lansa, pe 1 martie, postul de stiri Digi 24 care va fi transmis in format full HD, informeaza compania. Printre membrii echipei Digi 24 se numara Luca Niculescu, Cosmin Prelipceanu si Razvan Mitroi.

George Orbean, manager de proiect al postului RCS&RDS, a declarat la inceputul lunii in fata CNA ca postul are 50 de reporteri si 30 de echipe de teren si corespondenti in peste 20 de orase. "Din punct de vedere al formatului diferentele nu sunt foarte mari, pentru ca e un post de stiri. Din punct de vedere al conceptului, ar fi diferit prin frecventa stirilor pentru ca sunt putine momente dedicate dezbaterilor si ne propunem sa avem o cantitate mare de stiri. Vrem sa livram informatii. Mai putin talk-show si mai multe stiri", a spus George Orbean.

Amintim ca pe 7 februarie CNA a aprobat schimbarea denumirii postului 10 TV al RCS&RDS in Digi 24 si modificarea formatului acestuia dintr-unul generalist intr-unul de stiri.