CNA a aprobat, marti, cererea Realitatea Media de modificare a licentei pentru Realitatea TV Constanta si Timisoara, asa incat acestea sa devina statii regionale, dupa modelul postului regional Iasi, care a obtinut aprobarea CNA in urma cu cateva saptamani. Tot marti, CNA a decis sa amane decizia privind o cerere de licente a RCS&RDS pentru opt statii regionale Digi 24, in orasele Brasov, Oradea, Cluj, Timisoara, Craiova, Iasi, Constanta si Galati.

  • Reprezentantii Realitatea TV au spus la CNA ca doresc transformarea Realitatea TV Constanta si Timisoara in posturi regionale deoarece "sunt statii care din punct de vedere tehnic sunt regionale, statii de foarte mare putere". Realitatea TV Constanta va acoperi si judetul Tulcea, in timp ce postul din Timisoara va acoperi si judetele Caras-Severin si Arad. Ei au spus ca, dupa Iasi, Timisoara si Constanta intentioneaza sa transforme si alte statii locale in statii regionale, dar sunt unele greutati: in zona Ardealului sunt sase statii functionale si "ne-ar fi peste mana sa organizam clukul ca statie regionala", iar in zona Munteniei "avem licente in Valcea si Craiova, dar sunt de mica putere, nu sunt similare cu cele de la Timisoara si Constanta".
  • Membrii CNA au decis sa amane o decizie privind cererea RCS&RDS de licente pentru opt statii regionale Digi 24 - canalul de stiri pe care operatorul il lanseaza la nivel national pe 1 martie - in orasele Brasov, Oradea, Cluj, Timisoara, Craiova, iasi, Constanta si Galati, solicitand noi discutii cu managementul companiei. Mai multi membri CNA si-au manifestat retinerea fata de intentiile operatorului, aratand ca ar exista riscul ca, folosindu-se de aceste statii, RCS sa elimine alte televiziuni locale din grila sa de programe, avand in vedere neclaritatea prevederilor legislative privind regimul "must carry" in grilele regionale. George Orbean, managerul de proiect Digi 24, a spus la CNA ca "oricat de important ar fi acest proiect pentru compania RCS, am rezerve mari ca planul RCS este sa-si distruga business-ul" prin eliminarea altor posturi locale din grila. "Ofertele vor ramane neschimbate, nu credem ca vom face modificari" de grila, a spus si un alt reprezentant al RCS. Reprezentantii operatorului au spus la CNA ca spera ca aceste posturi sa fie gata pana la sfarsitul anului. Managerul proiectului de dezvoltare a statiilor locale Digi 24 este Cristina Popescu, aceasta precizand ca "in momentul de fata avem 15 echipe de corespondenti, oameni cu experienta care, impreuna cu statiile locale, vor furniza stiri pentru Digi 24". Programul posturilor locale Digi 24 ar trebui sa includa trei jurnale de cate 15 minute dimineata, doua jurnale de cate 15 minute la pranz, un jurnal principal de 45 de minute seara, inca un jurnal scurt si reluarea jurnalului de 45 de minute la sfarsitul zilei. In grila locala mai intra un talk-show in fiecare seara, un talk-show sportiv lunea, o emisiune de recrutare. Vezi ce a spus intr-un interviu HotNews.ro Razvan Mitroi, redactor-sef Digi 24, despre planurile de dezvoltare pe plan local