Fiul magnatului media Rupert Murdoch, James Murdoch, se retrage din pozitia de presedinte executiv al News International, divizia de presa pe care conglomeratul News Corp o detine in Marea Britanie, potrivit Reuters. Anuntul vine pe fondul continuarii cercetarilor privind practicile abuzive de care sunt acuzati jurnalisti si membri ai conducerii News International.

James Murdoch isi va pastra postul de conducere pe care il are in cadrul News Corp si isi va concentra atentia asupra afacerilor internationale de televiziune ale grupului, potrivit sursei citate. Directorul executiv al News International, Tom Mockridge, va ramane in functie si ii va raporta in continuare presedintelui News Corp, Chase Carey.

Anuntul News Corp, publicat de The Guardian, arata ca decizia lui James Murdoch de a se retrage de la conducerea News International vine in urma mutarii sediului central al News Corp la New York.

James Murdoch a fost, in ultimul an, tinta directa sau indirecta a multor atacuri referitoare la practicile abuzive de care au fost acuzati jurnalisti si sefi din cadrul News International - interceptarile ilegale de telefoane sau mita data unor reprezentanti ai Politiei in schimbul unor informatii. Scandalul s-a soldat cu mai multe arestari, iar anul trecut a dus la inchiderea tabloidului saptamanal News of the World, inlocuit, de luna aceasta, cu o editie duminicala a tabloidului The Sun, The Sun on Sunday.