Compania Ascend NetSolutions a lansat aplicatia pentru iPad numita eChioscprin care pot fi rasfoite pentru inceput 25 de reviste autohtone direct de pe tableta Apple. Numarul revistelor disponibile va creste in urmatoarele saptamani, aplicatia a fost pana acum descarcata de 700 de useri, insa daca totul merge bine se vor depasi 10.000 de download-uri anul acesta, a spus pentru HotNews.ro Mihai Paun, CEO al companiei dezvoltatoare.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit de pe App Store, in prezent contine 25 de titluri de reviste, insa numarul va creste constant in urmatoarele saptamani. Dupa descarcarea gratuita a aplicatiei eChiosc, se aleg dupa categoriile de interes publicatiile dorite. Pretul publicatiilor variaza incepand cu 0.79 euro si este disponibil in detaliile de abonare, regasite in cadrul aplicatiei. Duoa efectuarea platii, publicatia respectiva este downloadata in aplicatie si este disponibila pentru rasfoire oricand.

Fiind un "chiosc virtual", utilizatorii trebuie sa plateasca pentru a accesa publicatiile, dar se va adauga in curand si o sectiune de reviste gratuite, a mai spus Mihai Paun.

eChiosc vrea sa acopere cat mai multe domenii de interes ale consumatorilor de presa, iar utilizatorii vor regasi in aplicatie majoritatea titlurilor de la marii publisheri din Romania precum Ringier, Median Holding, Burda sau MSG Romania. Pentru domenii de nisa, in eChiosc pot fi gasite reviste de interes specific ale Picnic Media, casa editoriala Ponte, Seraphim Media si altii.

Mihai Paun spune ca, desi nu exista date oficiale, estimarile arata ca circa 75-80.000 de romani detin tablete, iar 35.40.000 dintre acestia au Apple iPad. Obiectivul este ca pana la final de an circa o treime dintre posesorii de iPad sa-si descarce aplicatia eChiosc.

Compania spune ca printre avantajele aplicatiei se numara faptul ca si romanii din afara tarii pot avea acces usor la reviste autohtone intr-un format usor de citit si un alt plus tine de faptul ca pot fi usor arhivate editiile anterioare ale publicatiilor, astfel ca vechiile colectii care umpleau debaraua devin istorie.