Consiliul National al Audiovizualului va analiza, intr-o sedinta organizata in jurul datei de 9 mai, daca va fi cazul sa introduca in campania electorala pentru alegerile locale reguli suplimentare pentru radiodifuzori fata de cele stabilite de Legea privind organizarea si desfasurarea alegerilor locale si de legislatia audiovizuala, a afirmat, joi, pentru Agepres, vicepresedintele CNA, Ioan Onisei.

Acesta a explicat ca in campania electorala, care se va desfasura in perioada 9 mai - 9 iunie, candidatii la alegerile locale isi pot prezenta la posturile de radio si televiziune, in mod gratuit, in conditiile legii, programul electoral.

"Spre deosebire de Legea privind organizarea si desfasurarea alegerilor parlamentare, Legea privind organizarea si desfasurarea alegerilor locale are prevederi foarte clare referitoare la conditiile in care radiodifuzorii pot reflecta campania electorala. Pe de alta parte, legislatia audiovizuala prevede norme privind campania electorala in mass-media audiovizuala. Vom analiza daca va fi cazul sa introducem reguli suplimentare", a afirmat Ioan Onisei.