Marc Walder preia pozitia de CEO al grupului media Ringier, ocupata pana acum de Christian Unger. Potrivit unui comunicat de presa, acesta a decis sa se retraga din functie. Marc Walder este in prezent CEO Ringier Elvetia si Germania, functie pe care o va detine in continuare.

Christian Unger preluase pozitia de CEO al companiei media elvetiene la 1 ianuarie 2009. Acum, el "a decis sa accepte noi provocari", afirma comunicatul de presa. Unger este citat spunand:

  • "Dupa o perioada de trei ani de reconstructie, Ringier este in prezent o companie media diversificata, iar prin intermediul joint venture-ului Ringier Axel Springer Media AG compania si-a asigurat o pozitie excelenta in Europa Centrala si de Est. Acesta este momentul potrivit pentru mine sa accept noi responsabilitati."

Marc Walder a absolvit Scoala de Jurnalism Ringier, a fost seful departamentului Sport al grupului de publicatii Blick, redactor-sef al publicatiilor Schweizer Illustrierte si SonntagsBlick, iar din 2008 a devenit membru in boardul executiv al grupului si sef al operatiunilor Ringier din Elvetia si Germania.

  • Ringier detine, intre altele, pe piata din Romania tabloidul Libertatea si numeroase reviste, printre care Unica, Avantaje, Elle, Bravo, Viva. Saptamana trecuta, Ringier Romania a anuntat si achizitia portalului de locuri de munca eJobs.