Patriarhia avertizeaza ca Biblia distribuita de Adevarul este neoprotestanta/ Raspunsul Adevarul: Este Biblia crestina, aceeasi pentru intreaga crestinatate, indiferent de confesiune

de I.R., V.M.     HotNews.ro
Marţi, 10 aprilie 2012, 16:20 Economie | Media & Publicitate

Patriarhia Romana atrage atentia ca Biblia distribuita miercuri de catre ziarul "Adevarul" este neoprotestanta. "Deoarece mai multi credinciosi ortodocsi au sesizat deja Patriarhia Romana cu privire la faptul ca au fost indusi in eroare de catre cotidianul Adevarul, prin oferirea spre vanzare a unei Biblii neoprotestante, solicitam acestei publicatii ca in articolele promotionale si in spoturile publicitare sa ofere informatiile corecte despre editia Bibliei pe care o difuzeaza," se arata intr-un comunicat difuzat de agentia de stiri Basilica a Patriarhiei.

"In acelasi timp, indemnam clerul ortodox sa informeze comunitatile de credinciosi despre faptul ca Biblia vanduta impreuna cu ziarul Adevarul nu este ortodoxa si contine diferente majore de traducere fata de textul oficial al Sfintei Scripturi a Bisericii Ortodoxe Romane", mai precizeaza Patriarhia.

Cotidianul Adevarul a inceput sa vanda impreuna cu ziarul, la toate punctele de difuzare a presei si in librariile proprii, o editie revizuita a Bibliei traduse de Dumitru Cornilescu, aparuta anul acesta la editura "Orizonturi" din Bucuresti.

UPDATE Adevarul Holding: Este Biblia crestina, aceeasi pentru intreaga crestinatate, indiferent de confesiune

De cealalta parte, grupul de presa Adevarul Holding precizeaza, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca "Biblia care apare impreuna cu ziarul Adevarul este Biblia crestina, aceeasi pentru intreaga crestinatate, indiferent de confesiune". "In nici un material de presa sau promotional Adevarul nu a pretins sau sustinut ca Biblia care apare impreuna cu ziarul este o versiune ortodoxa, catolica, neoprotestanta sau sinodala", se arata in comunicatul Adevarul Holding, semnat de directorul general al trustului, Peter L. Imre.

Precizarile conducerii Adevarul Holding cu privire la Biblia distribuita:

- Ziarul Adevarul recunoaste si respecta rolul Bisericii Ortodoxe Romane si, in consecinta, nu doreste sa intre in polemici sau sa stirbeasca autoritatea Bisericii nationale.

- Ziarul Adevarul se adreseaza tuturor cetatenilor romani, indiferent de confesiune.

- In nici un material de presa sau promotional Adevarul  nu a pretins sau sustinut ca Biblia care apare impreuna cu ziarul este o versiune ortodoxa, catolica, neoprotestanta sau sinodala. Biblia e una singura.

- Biblia care apare impreuna cu ziarul Adevarul este Biblia crestina, aceeasi pentru intreaga crestinatate indiferent de confesiune. Din punctul nostru de vedere, ea se adreseaza tuturor crestinilor vorbitori de limba romana. Diferentele de traducere si interpretare - care apar inclusiv in editiile acceptate de BOR - le lasam pe seama bisericilor si teologilor.

- "Lucrarea nu contine nici un fel de comentarii sau alte consideratii si reprezinta o traducere justa a formei originale a Bibliei. Ceea ce deosebeste aceste confesiuni sunt interpretarile pe care fiecare dintre ele le dau Bibliei. Lucrarea publicata de noi nu cuprinde nici un punct de vedere sau comentariu pe marginea textului Bibliei", precizeaza si Editura Orizonturi, detinatoarea drepturilor de traducere pentru editia aparuta impreuna cu ziarul Adevarul.

- In completarea acestor informatii precizam ca traducerea Cornilescu a fost considerata in epoca "net superioara oricarei alte traduceri, fiind prezentata intr-o limba supla si curgatoare, care lipseste oricarei alte traduceri" (Alexandru Maianu, "Viata si lucrarea lui Dumitru Cornilescu").


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

14544 vizualizari

 • +33 (45 voturi)    
  .... (Marţi, 10 aprilie 2012, 16:26)

  dragos234 [utilizator]

  Fi-r-ar sa fie, e un fake! :)
   #showComment#showComment
 • +23 (55 voturi)    
  (null) (Marţi, 10 aprilie 2012, 16:27)

  Tool [anonim]

  Nu m-am prins de ce biblia lui cornilescu este diferita de cea ortodoxa...si nu pricep de ce sar ca arsi popii ortodoxi impotriva protesta tilor...pentru simplu fapt ca a lor credinta inlatura ideea de biserica si preot? Frica ca raman fara fonduri si fara putere in stat...asa ceva nu se cade ?
   #showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment
 • +5 (29 voturi)    
  și care e problema? (Marţi, 10 aprilie 2012, 16:32)

  domu [utilizator]

  popi idioți și fățarnici!
 • +4 (32 voturi)    
  Pericol !!!...neoMinciuni in loc de Minciuni...... (Marţi, 10 aprilie 2012, 16:34)

  jango cage [anonim]

  .
   #showComment
 • +16 (40 voturi)    
  Barbi popesti (Marţi, 10 aprilie 2012, 16:35)

  Doru Dragan [anonim]

  Nu exista diferente majore intre bibliile neoprotestante si cele ortodoxe. Nu exista diferente majore intre "duh" si "spirit". Doar ca popii ortodocsi ar mai lua si ei un ban.
   #showComment#showComment#showComment#showComment#showComment
 • -4 (14 voturi)    
  ooops.. (Marţi, 10 aprilie 2012, 16:42)

  umoristu [anonim]

  si eu care cumparasem vreo 5 bucati sa invirt tigari din ele....
   #showComment
 • -1 (15 voturi)    
  ... (Marţi, 10 aprilie 2012, 16:45)

  dan [anonim]

  Mai mult ca sigur ca aparitia bibliei alaturi de ziarul Adevarul a fost finantata chiar de neoprotestanti. Alaturi de protestanti, acesti sectari, incearca pe toate caile sa se infiltreze in familia crestin ortodoxa romaneasca.
 • +3 (13 voturi)    
  amuzant (Marţi, 10 aprilie 2012, 16:48)

  nelu [anonim]

  Din cate stiu eu biblia neoprotestanta a fost tradusa chiar de o persoana care a terminat Teologia ortodoxa, numit Dumitru Corneilescu. Este foarte amuzant. De ce nu spus ca in biblia ortodoxa au fost adaugate in ultima perioada cartile apocrife care nu sunt recunoscute nicaieri in lumea asta ca parte a bibliei?
   #showComment
 • +2 (18 voturi)    
  aiureli (Marţi, 10 aprilie 2012, 16:52)

  dodo [anonim]

  in primul rand, Biblia pe care o incrimineaza stimabilii preoti este o traducere facuta tot de un preot ortodox, Dumitru Cornilescu. Diferentele sunt doar de limbajm, nu de traducere. Una foloseste o limba mai veche, dar traducerea in sine este aceeasi si exact cu acelasi inteles. Cel mai bine e sa verificati voi insiva: luati psalmii, luati evangheliile care vreti comparati sa trageti concluziile pt voi. nu lasati preotii sa faca ce facea ceausesc: controlarea mintii si a credintei.
 • +3 (19 voturi)    
  bilia... (Marţi, 10 aprilie 2012, 16:58)

  Bogo [anonim]

  domnilor popi... biblia ar trebui sa fie doar una ca de aia e biblie, nu fiecare popa are biblia lui. fatarnici ordinari
 • -4 (18 voturi)    
  normal (Marţi, 10 aprilie 2012, 16:59)

  thebblack [utilizator]

  pentru ca dupa cum stim isus nu a fost un singur personaj, ci vreo 15, fiecare cu viata si pataniile lui. si fiecare cu cartulia lui.... unu-i ortodox, altu-i catolic, urmatorul e protestant si tot asa. unii sunt nascuti in decembrie, altii sunt nascuti in ianuarie, cativa au inviat sapatamana trecuta, cativa invie saptamana viitoare.
 • +2 (14 voturi)    
  cred si eu ca avertizeaza (Marţi, 10 aprilie 2012, 17:23)

  rares [anonim]

  Pentru ca preotia in crestinism nu are absolut nici o baza biblica. Toata randuiala lor nu are nimic de a face cu ce a instituit Isus Hristos, singurul Mare Preot.

  Iar in traducerea lor (http://www.bibliaortodoxa.ro), daca te uiti la 1 Tim 5:17 zice
  17. Preoţii, care îşi ţin bine dregătoria, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura.

  iar cornilescu traduce Prezbiterii care cârmuiesc bine să fie învredniciţi de îndoită cinste, mai ales cei ce se ostenesc cu propovăduirea şi cu învăţătura pe care o dau altora.

  Cuvantul in greaca este "presboteros" care inseamna batrani. nu are deloc conotatia de preot, cuvant pentru care in greaca exista termenul precis ηιεροσ (hieros).

  Nu e nici o surpriza ca au "tradus" cum au tradus iar acum avertizeaza... lol. Daca nu stii ce crezi si de ce...
 • +1 (9 voturi)    
  zau? (Marţi, 10 aprilie 2012, 17:23)

  cantoru [anonim]

  si ce bre,va pare rau ca nu faceti voi ceva malai de un BMV sau x5?
   #showComment
 • 0 (10 voturi)    
  cititi biblia mai bine, orice varianta de traducer (Marţi, 10 aprilie 2012, 17:43)

  anonim [anonim]

  Despre ce vorbim aici? Iar pierdem esentialul , legatura fiecarui om cu Dumnezeu. Ne certam pe variantele de traducere? Cu ce ne impiedica traducerea respectiva sa fim oameni in sensul dorint de Dumnezeu? Nimeni nu vorbeste despre faptul ca BOR, prin inchinarea la icoane incalca porunca a doua : “Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ. Să nu te închini înaintea lor, şi să nu le slujeşti...
  Mai puneri fratilor mana pe o biblie (chiar si traducerea ortodoxa) si cititi, nu va mai lasati dusi de nas de altii.
 • -2 (4 voturi)    
  Biblia (Marţi, 10 aprilie 2012, 18:17)

  Unul [anonim]

  Buna, am si eu o intrebare. Ce carti apocrife contine Biblia asa zis Ortodoxa? Tocmai ce am verificat si atat Biblia Ortoxa cat si Cea tradusa de Cornilescu cat si versiunea in engleza (de la protestanti) au aceleasi carti: Matei, Marcu .... As ruga un raspuns coerent fara mistouri.
   #showComment#showComment
 • -1 (5 voturi)    
  manipulare (Marţi, 10 aprilie 2012, 18:20)

  George [anonim]

  Usor de manipulat sunt masele in lipsa cunoasterii. Nu exista Biblie ortodoxa si Biblie neoprotestanta, este o singura Biblie.
  Cand va referiti la traducerea oficiala aveti in vedere Vulgata, Septuaginta ori o alta varianta in ebraica sau greaca?
  Nu va lasati manipulati. Luati orice Biblie si cititi-o, toate sunt la fel, difera poate traducerile, dar mesajul este acelasi.
 • +1 (5 voturi)    
  BIBLIA E UNA SINGURA (Marţi, 10 aprilie 2012, 18:57)

  dumitru vaduva [anonim]

  Nu exista Biblie neoprotestanta,protestanta sau ortodoxa.Biblia este una singura si cea mai apropiata de original este aceea tradusa de Cornilescu. Asa zisa biblie ortodoxa este denaturata si impanata cu fele de fel de traditii care nu au nici o legatura cu originalul Bibliei. Asta e adevarul.
  In ce-l priveste pe Cornilescu,el a fost un preot ortodox foarte destept care,dupa ce a tradus Biblia a renuntat la ortodoxie trecand la neoprotestanti.El a inteles ca biserica ortodoxa si practicile ortodoxe nu au nici o legatura cu adevarul biblic. Eu,daca as putea as interzice biserica ortodoxa,pentru ca tot raul acestei tari si a poporului ei de la ortodoxie vine.Ortodoxia este o plaga pentru poporul roman.
 • +1 (7 voturi)    
  mare scofala... (Marţi, 10 aprilie 2012, 19:52)

  Agnostic [anonim]

  s-au trezit inchinatorii la oase, iubitorii de arginti, pedofilii si homalaii de la BOR SRL sa dea lectii.... atentie iubiti credinciosi, va pasc pericole imense daca cititi Biblia neoprotestanta....atentie ca va afurisimmmmm... nu sunt credincios , nici ateu dar dintre toate cultele crestine si dintre totii popiii, fatarnicii de la BOR imi produc cea mai mare greata...si sunt cea mai mare frana in dezvoltarea, emanciparea si iesirea din intuneric a neamului romanesc... fatarnicia lor e fara limite...
   #showComment
 • +2 (2 voturi)    
  traduceri si traduceri (Marţi, 10 aprilie 2012, 20:17)

  Se7en [anonim]

  Am o oarecare pasiune de a studia despre canonul biblic sevolutia traducerilor de-a lungul vremurilor (nu doar in Romania).
  Adevarul e, ca in limba romana sunt traduceri destul de slabe fata de origina, in special Vechiul Testament.
  Atat traducerile ortodoxe, cat si cele protestante, au fost tradus Vechiul Testament dupa Septuaginta (traducere in greaca veche a VT) si nu dupa originalul ebraic.
  Totusi penru omul de rand, diferentele dintre traduceri sun foare mici (la nivel de text, oricand ortodocsi putand folosi traducerea Cornilescu fara a le altera convingerle, la fel si protestanti traducerea ortodoxa).
  Pentru mine, orce vine de la "liderii" religiosi (ortodocsi, catolici, proestanti) are prea mica valoare, stiind bine cata ipocrizie si trufie e in acei oameni.
  Sunt convins, ca cei de la Adevarul, in goana lor dupa bani, au avut de ales in a publica o traducere gratis (cea neoprotestanta) sau in a publica o traducere cu ceva drepturi de autor in dreptul lor, si au ales profitul.
  Inflamarea popilor ma lasa rece, iar frenezia unor ipocriti ce comenteaza pe forumuri, desi traiesc intr-o indolenta sora cu prostia, ma lasa si mai rece.
  Eu zic ca e bine sa aiba oamenii cat mai mul traduceri in casa, ca oricum nu e textul original.
 • +4 (8 voturi)    
  Sa luam aminte (Marţi, 10 aprilie 2012, 21:03)

  Florin [anonim]

  Deci sa ne fie foarte clar! BOR a rezolvat absolut toate probleme din tara asta, toata lumea e fericita, toleranta, iubitoare de semeni, credincioasa, instarita si ULTIMA dar chiar ULTIMA problema nerezolvata ramasese ce varianta de Biblie sa fie vanduta la chioshcuri de Paste! Voi intelegeti ca la BOR sunt niste indivizi platiti sa se pce cu treaba asta? Voi intelegeti ca indivizii aia, preoti sau nu, nu au altceva mai bun de facut decat sa urmareasca ce se difuzeaza la "Rodipet"? :)))
 • +3 (3 voturi)    
  pentru fariseii din BOR (Marţi, 10 aprilie 2012, 22:13)

  eu [anonim]

  Desi versiunile bibliilor difera putin dupa textele surselor Septuaginta (scrisa in greaca) si Textele Masoretice (exclud Vulgata pt ca deriva din TM) nu putem vorbi de o biblie ortodoxa si una neoprotestanta. BOR de ce nu a venit cu o initiativa de a tipari o versiune Anania la un pret pe care sa si-l permita oricine?
 • 0 (0 voturi)    
  Ptiu drace! (Marţi, 10 aprilie 2012, 22:56)

  Dinu Babuinu [anonim]

  Dupa ce ani in sir s-a vazut drept un Rockefeller, uneori Mecena si mai tarziu un fel de Citizen Kane, iata ca lui Dinu a inceput sa-i placa de Henric al VIII!

  Mai ramane sa-l ia la palme pe Daniel, ca sa-si arate curajul!
 • +2 (4 voturi)    
  Citirea Bibliei (Marţi, 10 aprilie 2012, 23:06)

  joe cobza [anonim]

  De-ar citi oamenii Biblia !
  Eu cred ca periodic Biblia trebuie actualizata pentru ca oamenii din generatia respectiva s-o citeasca si s-o inteleaga usor. Indiferent cat de savuroasa a fost limba romana in trecut, astazi putini sunt preocupati de limba romana veche. Si asta nu este ceva anormal. Pur si simplu unele cuvinte au iesit din uz.
  Sunt de acord ca unele traduceri ale Bibliei sunt partinitoare. Din fericire nu sunt chiar asa de multe.
  Discutiile ar trebuie indrepate spre a indemna oamenii sa citeasca Biblia.
  Am citit multe informatii noi pe acest forum. Dar repet, pur si simplu, unii oameni nu au timp sau dorinta sa aprofundeze istoria traducerilor. Si asta nu este neaparat de condamnat. Ceea ce este de condamnat este atitudinea sectara de genul : "Biblia mea este adevarata iar a ta este falsa". Am mai vazut sintagma: "Biblia este una singura". Principial este adevarat. Dar cu totii folosim de fapt traduceri. Problema este de incredere. Iar increderea nu se refera intotdeauna la preocuparea ca acea traducere a Bibliei sa fie cat mai aproape de manuscrisele cele mai vechi.
  Realitatea este ca cele mai folosite traduceri sunt cea ortodoxa si cea Cornilescu. Aproape sigur cea ortodoxa este mult mai folosita. Este clar ca traducerea Cornilescu se potriveste bine pe practica bisericilor protestante.
  Pt cineva care nu citeste uzual Biblia diferentele nu sunt intotdeauna sesizabile.
  In concluzie, cititi Biblia. Trebuie inteles mesajul ei. Asta cred ca este important.
   #showComment#showComment
 • -2 (2 voturi)    
  tocmai in Saptamana Mare... (Marţi, 10 aprilie 2012, 23:21)

  cosmin [anonim]

  Cei de la "Adevarul" au facut o gafa, probabil intentionata. Cred ca sunt alte interese la mijloc. Intre Biblia ortodoxa/ catolica si cea protestanta sunt destule diferente mai mult sau mai putin subtile.
   #showComment
 • +1 (1 vot)    
  cat scandal (Marţi, 10 aprilie 2012, 23:45)

  iulia [anonim]

  parca cineva din cei care iau Biblia cu Adevarul o citeste.
 • +1 (1 vot)    
  Va certati degeaba (Marţi, 10 aprilie 2012, 23:55)

  Jack [anonim]

  \
  Nici una din biblii nu spune ce s-a intimplat cu adevarat. La un moment dat s-au adunat toti bastanii si au decretat ce trebuie sa "stie" muritorul de rind si ce nu. Si de atunci au mai ciuntit fiecare ce-a avut chef.

  Asa ca... relax. Chiar daca cititi in greaca veche tot n-o sa aflati vreun adevar absolut.
 • 0 (0 voturi)    
  Si totusi... (Miercuri, 11 aprilie 2012, 0:16)

  badea Gheo` [anonim]

  "NU sunt prea multe diferente" .... "Sunt la fel".... auzim... dar cand unul a tradus din latina "CRUX" = cruce , iar altul "CRUX" = stalp de ocara ... NU E TOTUNA flacai... si daca nu va prindeti ca nu e totuna, si de ce... atunci nu sunteti "buni" nici de ortodocsi, nici de greco-catolici, catolici, s.a
 • -1 (1 vot)    
  problema pusa romaneste (Miercuri, 11 aprilie 2012, 0:55)

  razvan [anonim]

  Polemica, energia, lupta de fata nu au decat o singura explicatie: dragostea noastra teribila pt FORME FARA FOND. In loc sa luptam cu atata inversunare pe idea unor interpretari de traducere, mai bine sa reflectam la lucrurile esentiale: Dumnezeu inseamna dragoste de semeni,toleranta, libertate,intelepciune,rabdare,umilinta, iar la acestea se ajunge si citind biblia, pentru a intelege esentialul. O versiune accesibila e preferabila uneia care iti da curse de cap. De aceea protestantii de la Martin Luther incoace recomanda citirea bibliei personal. In ortodoxie si catolicism credinciosii preferably sau sunt incurajati sa nu se oboseasca ei insisi, se ocupa preotii de tot, ca mijlocitori. Dar nu exista adevarata cunoastere fara efort personal ...

  Sa militam pt respectarea spiritului legii, nu a formei. Sa vrem sa patrundem curabdae
 • +2 (2 voturi)    
  Variante Bune (Miercuri, 11 aprilie 2012, 7:34)

  biblius [anonim]

  Va recomand editiile "Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica", "Zur Elektrodynamik bewegter Körper" si ""Ist die Trägheit eines Körpers von seinem Energieinhalt abhängig?".

  Pline de substanta.
 • -1 (1 vot)    
  Cornilescu a facut o traducere buna (Miercuri, 11 aprilie 2012, 7:35)

  Preot Vasile Filat [anonim]

  În calitate de pastor și predicator al Evangheliei folosesc și am folosit în studiile mele Biblia în traducerea Dumitru Cornilescu cat și diverse traduceri făcute de Biserica Ortodoxă. Am comparat și compar aceste traduceri cu textele originale, cu traducerile făcute în alte limbi și vă pot asigura că traducerea făcută de preotul Dumitru Cornilescu este cea mai buna si exactă traducere în limba română. Citiți Biblia și credeți în Domnul Isus Hristos ca să moșteniți viața veșnică!
 • -1 (1 vot)    
  Versiuni (Miercuri, 11 aprilie 2012, 8:57)

  AT [anonim]

  Un grup de ziaristi si un grup de teologi au o dezbatere pe teme religioase. Intrebare: care grup are o parere mai avizata?
 • +1 (1 vot)    
  Mesaj pentru BOR (Miercuri, 11 aprilie 2012, 10:04)

  un crestin [anonim]

  Mesaj pentru BOR din Evanglelia dupa Matei cap. 22
  “5. Toate faptele lor le fac pentru ca sa fie vazuti de oameni. Astfel, isi fac filacteriile late, isi fac poalele vesmintelor cu ciucuri lungi;
  6. umbla dupa locurile dintai la ospete si dupa scaunele dintai in sinagogi;
  7. le place sa le faca oamenii plecaciuni prin piete si sa le zica: "Rabi! Rabi!"
  8. Voi sa nu va numiti Rabi! Fiindca Unul singur este Invatatorul vostru: Hristos, si voi toti sunteti frati.
  9. Si "Tata" sa nu numiti pe nimeni pe pamant; pentru ca Unul singur este Tatal vostru: Acela care este in ceruri.
  10. Sa nu va numiti "Dascali"; caci Unul singur este Dascalul vostru: Hristosul.
  ……………………………………………………………………………….
  13. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati sa intre.
  14. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi mancati casele vaduvelor, in timp ce, de ochii lumii, faceti rugaciuni lungi; de aceea veti lua o mai mare osanda.”
  Acum judecati singuri de ce BOR se opune citirii Bibliei. Daca oamenii deschid ochii si citesc cele de mai sus dar si alte lucruri din Biblie cine oare va mai cotiza pentru nunti, botezuri, inmormantari? Sau cine va mai tine posturi lungi si alte obiceiuri pentru mantuire cand mantuirea este oferita de Hristos prin credinta si nu prin fapte?
  Oameni buni, este o mare batalie pentru sufletele voastre iar Dumnezeu in bunatatea lui v-a intins o mana prin accesul la aceasta Biblie care de fapt este tradusa tot de un fost preot ortodox. Cornilescu avut pregatire teologica ortodoxa. Vedeti Wikipedia dar si alte material de pe internet si nu numai.
  Personal prefer sa fiu judecat si blamat de cei din jur ca mi-am parasit “credita stramoseasca” daca in acest fel il am pe Hristos si mantuirea venita prin jerta de pe cruce.
 • +2 (2 voturi)    
  Biblia și ortodocșii (Miercuri, 11 aprilie 2012, 10:21)

  andrei [anonim]

  Încă de pe la 1880 eminentul istoric român A. D. Xenopol constata că „ortodoxia de filieră bulgară a fost o CATASTROFĂ pentru dezvoltarea culturii și civilizației românești”.Motivul este clar , limba liturgică a fost slavona, adică mediobulgara, ceea ce a blocat accesul românilor ,popor latin,la adevărata cultură europeană DE LIMBĂ LATINĂ! De abia apariția Școlii Ardelene, în secolul al XVIII-lea a început să repare această problemă.
  Așa că...domnilor de la BOR, lăsați-o mai moale cu...virtuțile ortodoxiei.
 • 0 (0 voturi)    
  "Zicand ca sunt intelepti, au ajuns nebuni" (Miercuri, 11 aprilie 2012, 10:24)

  minus [anonim]

  "Vai voua, invatatorilor de Lege! Ca ati luat cheia cunostintei; voi insiva n-ati intrat, iar pe cei ce voiau sa intre i-ati impiedecat."

  Discutia dumneavoastra este exact pe aceste coordonate.

  Nu este bine sa cititi Biblia neoprotestanta.
  Nu.... Dar este bine sa discutati care are oi mai multe, mândre si cornute, si cai învatati, si câni mai barbati, si Biblie mai "exacta".
 • 0 (2 voturi)    
  INCREDIBIL (Miercuri, 11 aprilie 2012, 11:11)

  Vio [anonim]

  Felicitari pentru ziarul Adevarul , ca ati indraznit sa difuzati pe lanaga ziarul dvs si o Bibile , chiar daca aceasta este " neoprotestanta " , in acelas timp este incredibil si de neacceptat din partea patriarhiei atitudinea discriminatorie ,
  Problema nu este ca aceasta Biblie este diferita, pentru ca in esenta nu este , ci ca oamenii ar putea s-o citeasca si in felul acesta sa-si puna intrebari , sa inceapa sa-L caute pe Dumnezeu ,
  Omeni buni suntem in Saptamana Mare , CITITI BIBLIA , chiar daca aceasta este ortodoxa , neoprotestanta , etc .
   #showComment
 • +2 (2 voturi)    
  Grava dezinformare. (Miercuri, 11 aprilie 2012, 11:44)

  Casargoz [anonim]

  Nimeni nu poate distribui biblii ortodoxe sau catolice.
  Detinerea in mod individual a unei biblii este un act protestant in sine.
  Sa nu uitam cum a aprut protestantismul.
  Deci orice cuvinte ar contine biblia, orice traducere in orice limba, distribuirea ei este un act protestant.
  Deci biserica ortodoxa are dreptate: distribuirea de biblii este un act protestant.
   #showComment
 • 0 (0 voturi)    
  war: corlateni vs. ortodoxi (Miercuri, 11 aprilie 2012, 16:06)

  neuronu'stingher [anonim]

  cat patos domnule...si la unii si la altii. Ai spune ca suntem o adevarata tara de drept credinciosi...mai ceva ca pe vremea criciatilor...

  Fratilor, aia care cumpara biblia de la Adevarul, o cumpara ca da bine la biblioteca nu ca le-ar pasa lor cine a editat-o. cat despre citit...ehe, daca ar citit-o (indiferent de carte) am duce-o mai bine.
 • +1 (1 vot)    
  Cum isi permite Patriarhia sa denigreze BIBLIA? (Miercuri, 11 aprilie 2012, 16:13)

  Dana Caraion [anonim]

  Ma crucesc! Vechea poveste...daca pe prima pagina nu este scris un cuvant inainte de Teoctist si crucea de pe coperta nu este ortodoxa, Biblia nu e buna...Crucea catolica este din 2 bete si cea ortidoxa mai are cruciulite si in capetele betelor...CUVANTUL LUI DUMNEZEU, LEGEA LUI MORALA CATRE OMENIRE nu e buna din motive comerciale sau si confesionale...Cu asta ma confrunt de ani de zile. Stiti cum este dovedita aberatia? Iei o Biblia ortodoxa si una obisnuita (catolica sau protestanta nu conteaza e idem, insa nu are prima pagina binecuvantarea lui teoctist actualmente Daniel si le deschizi la ce vrei: Psalmul 45, 91, orice, Evanghelia dupa Matei capuitolul 1 irice vrei si citesti din ele. SUNT LA FEL. Deci sa ma lase....ca ortodocsii au o traducere mai arhaica "au purces" etc..asta nu inseamna ca Biblia nu e tradusa de sute de traducatori in sute de editii si sute de limbi. Culmea. A ajuns Patriarhia Romana (!) instanta suprema in AUTORIZAREA traducerii Bibliei..... Parerea mea e ca vor fi aspru judecati pentru atare dezinformari nefondate. Insa pana una alta oamenii care se uita la asa ceva nu isi cumpara Biblie...Deci Adevarul mergeti si faceti afacerea si tipariti la ei ca uite la ce se ajunge! UNDE SUNT ATUNCI BIBLIILE ORTODOXE GRATUITE?!
   #showComment
 • +1 (1 vot)    
  Biblia este ACEEASI (Miercuri, 11 aprilie 2012, 18:29)

  Dana [anonim]

  Ma crucesc! Vechea poveste...daca pe prima pagina nu este scris un cuvant inainte de PF Daniel, Biblia nu e buna...CUVANTUL LUI DUMNEZEU, LEGEA LUI MORALA CATRE OMENIRE nu e buna din motive comerciale sau si confesionale...Stiti cum este dovedita aberatia? Iei o Biblie ortodoxa si una obisnuita (catolica sau protestanta nu conteaza e idem) si le deschizi la ce vrei: Psalmul x, capitolul y din Evanghelia z, etc. Sunt la fel. Ca ortodocsii au o traducere mai arhaica "au purces" etc..Biblia e tradusa de sute de traducatori in sute de editii si sute de limbi. Patriarhia Romana se erijeaza in instanta suprema in AUTORIZAREA traducerii Bibliei! RUSINE BOR! Unde sunt oferite Bibliile traduse de de voi oferite? Daca e protestanta, este cea UNICA, cultele protestante nu au fiecare cate o Biblie!
   #showComment
 • 0 (0 voturi)    
  BOR sa raspunda cu fapte: (Miercuri, 11 aprilie 2012, 22:49)

  Andrei [anonim]

  Ar fi interesant sa vedem o actiune a BOR prin care sa ofere cetatenilor Biblia "ortodoxa" la preturi modice sau chiar gratuit. Astfel romanii ar avea de unde alege.
  Ar fi o surpriza placuta ca la slujbele de sarbatori sa vedem asemenea oferte.
  Reactii de acest gen: nu cititi Biblia ca e neoprotestanta, fara solutii de fond....
 • 0 (0 voturi)    
  Pff (Joi, 12 aprilie 2012, 11:33)

  Triaz [utilizator]

  E bine ca biserica ortodoxa nu condamna avorturile, concubinajul........totul e roz la noi in tara, singura lor problema e biblia neoprotestanta.
 • 0 (0 voturi)    
  A fi credincios sau a fi religios? (Joi, 12 aprilie 2012, 18:12)

  cititor [anonim]

  Deși Dumnezeu este Unul și biblia este una, fiecare religie zice că are biblia ei,
  oare dece?
  Bine a zis Marx că ”religia este opim pentru popor”.
  Atenție, nu a zis credința in Dumnezeu, ci religia. religiile sunt similare cu partidele,
  fiecare cu doctrina lui, cu interesul lui și cu gașca lui.
   #showComment
 • 0 (0 voturi)    
  Lamuriri (Duminică, 15 aprilie 2012, 21:17)

  Nume [anonim]

  La început neoprotestanţii români citeau Biblia Ortodoxă. Apoi a apărut Biblia în traducrea lui D. Cornilescu pe care cu greu au acceptat-o. Mai anii trecuţi a apărut Noua Traducere a Bibliei, mult mai uşor de citit, cu un limbaj actualizat şi mult mai aproape de textele originale (verificări personale). Această Biblie e greu acceptată şi integrată în bisericile neoprotestante.
  Pentru cei care nu au cunoştinţe prea multe despre limbile originale ale Bibliei dar vor să ştie mai multe le recomand următoarele programe sau site-uri:
  1. Programul The Word se descarcă gratuit de aici: http://www.theword.net/index.php?article.download&l=english
  2. Interliniar biblic online aici: http://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/Greek_Index.htm
 • 0 (0 voturi)    
  Biblia este viata noastra (Vineri, 20 decembrie 2013, 8:25)

  Moise Necula Carmen [anonim]

  Dumnezeu Prea Sfant sa va dea putere ca in continuare sa inmanati Biblia -Cartea Sfanta tuturor oamenilor caci ea este viata noastra. Cum ne ingrijim sa mancam in fiecare zi asa ar trebui sa se intample si cu slufletul nostru, sa fie mereu intarit prin Cuvantul Lui Dumnezeu. Este un Singur Dumnezeu, un Singur Fiu Isus Hristos si un singur Duh Sfant nu inteleg de ce se fac atatea diferente, pentru ca nu conteaza firma inaintea lui Dumnezeu, ci inima omului. Domnul Isus sa va binecuvinteze ca faceti o lucrarea de evanghelizare si chiar as dori sa mai repetati aceasta lucrare. Cu respect Moise Necula Carmen


Abonare la comentarii cu RSSESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă