Pretul pe care Antenele il cer RCS, de sapte milioane de euro, este de cateva ori mai mare decat cele mai scumpe posturi, a declarat pentru Paginademedia.ro Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu. Acesta apreciaza ca "toate datele par sa arate ca, intre cele doua parti, nu este vorba de un conflict cu mize comerciale, ci de alta natura, care imi scapa."

"Niciun operator nu a platit vreodata, de cand exista cablu in Romania, o asemenea suma pentru a retransmite un post de televiziune", afirma Radu Petric.

Seful Asociatiei de Comunicatii prin Cablu, pentru Paginademedia.ro:

  • Antena 1 este prima televiziune free tot air (care se poate prinde cu o antena clasica) care cere bani pentru difuzare. Sunt zone in care Antena 1 se poate prinde si cu o antena normala, cu furculita, cum se spune. Cat este de corect ca unii sa receptioneze gratuit, iar altora sa li se ceara bani pentru asta?
  • despre cum se negociaza pretul cu posturile TV: "Este o negociere libera. Problema aici este ca Antena 1 este o televiziune libera la retransmisie. De ce trebuie sa plateasca cei abonati la DTH un post care pe cablu sau in eter este liber la retransmisie? (...) De altfel, discutii asmanatoare au fost si cu cablistii. Desi legea impunea cablistior sa puna in grila Antena 1 si Antena 3 (altfel incalcau legea!), Intact forta vanzarea la pachet numai impreuna cu Euforia si Antena 2. (...) Chiar daca posturile sunt libere la retransmisie, cablistii aveau nevoie de un acord de la Intact pentru a le pune in grila. Ei intarziau sa trimita acest acord. Totul s-a rezolvat dupa un conflict deschis, in fata CNA: Printr-o decizie a CNA, s-a stabilit ca, daca acordul nu este trimis intr-un anumit termen, se considera aprobat tacit, iar cablistii pot pune posturile in grila."