Antena Group a transmis, luni seara, pe Antena 1 si pe Antena 3 un comunicat prin care isi reia cererea adresata RCS&RDS de a face publice preturile practicate pentru retransmiterea programelor altor posturi prin satelit. Cererea, semnata Sorin Alexandrescu, CEO Antena Group, mentioneaza si un termen: informatiile RCS&RDS sunt asteptate "pana miercuri 25 aprilie, orele 11.00". Postul nu precizeaza ce se intampla daca RCS nu da curs acestei cereri.

Comunicarea Antenelor vine dupa ce, in noaptea de joi spre vineri, Antenele au fost scoase din grila RCS&RDS pe platforma DTH (satelit) Digi, care are peste 1,1 milioane de abonati., Momentul a declansat un val de acuzatii pe care Antena Group si RCS&RDS si le-au adus reciproc pe parcursul ultimelor trei zile. Compania RCS a aratat ca a fost somata de Antene ca posturile sa fie scoase din grila de satelit, daca nu plateste 7 milioane de euro pe an pentru retransmisia acestor posturi.

Luni, pe parcursul zilei, subiectul a fost abordat la Antena 3, iar seara Dana Grecu a dat citire comunicatului semnat de Sorin Alexandrescu, prefatand subiectul: "un scandal absolut in Romania". Comunicatul reia cererea formulata intr-un comunicat transmis in noaptea de sambata spre duminica, prin care Intact Media Group a solicitat RCS&RDS "sa faca publice telespectatorilor sumele de bani pe care le plateste pentru retransmisia posturilor TV din grila de programe".

Comunicatul de luni mentioneaza, in plus, ca Antena Group asteapta aceste lamuriri din partea RCS&RDS pana miercuri, ora 11.00, dar nu arata ce s-ar intampla daca este depasit acest termen sau daca operatorul nu da curs deloc acestei cereri.

Declaratia lui Sorin Alexandrescu a fost prezentata si la finalul Observatorului de la Antena 1, Andreea Berecleanu mentionand ca Antena 1 a primit mii de plangeri legate de disparitia Antenelor din grila RCS&RDS pe satelit.

Citeste si: