CNA a decis, marti, pentru a treia oara consecutiv sa injumatateasca perioada de licenta pentru OTV, din cauza publicitatii politice difuzate de acest post pentru Partidul Poporului Dan Diaconescu. OTV mai poate, astfel, sa emita pana pe 29 mai. Perioada actuala de licenta ar fi trebuit sa expire pe 1 aprilie 2013, dar publicitatea politica a determinat in martie CNA sa injumatateasca licenta pana pe 28 septembrie, decizie repetata apoi la inceputul lunii aprilie, cand termenul a fost redus din nou, pana la 4 iulie.

Dan DiaconescuFoto: AGERPRES

CNA a analizat, marti, publicitatea politica difuzata de OTV in saptamana 12-19 aprilie 2012, potrivit unei decizii recente de a analiza periodic prestatia postului controlat de Dan Diaconescu. La sedinta CNA au avut din nou discutii intre membrii Consiliului si reprezentantele OTV, care sustineau, intre altele, ca Dan Diaconescu nu este presedinte PPDD si nu poate fi considerat realizator TV cu rol politic sau electoral.

  • In urma schimburilor de replici, Cristina Trepcea, membru CNA, a izbucnit: "Discutiile acestea insulta inteligenta unui copil handicapat".
  • Pe 27 martie, CNA decisese pentru prima data sa injumatateasca perioada de licenta pentru OTV - cea mai aspra sanctiune pe care o putea lua intr-un astfel de caz. Perioada de licenta a fost redusa astfel pana la 28 septembrie 2012. Pe 10 aprilie, CNA a luat din nou o decizie de injumatatire a licentei, pana la data de 4 iulie.

Dupa incetarea perioadei de licenta, postul mai poate functiona doar daca obtine de la CNA prelungirea licentei.

  • Potrivit Legii Audiovizualului, un post poate fi sanctionat cu injumatatirea perioadei de licenta daca, in prealabil, a fost sanctionat de cel putin doua ori cu obligatia de a difuza timp de trei ore, intre 18.00-21.00, doar textul sanctiunii CNA. Pe 27 martie, Narcisa Iorga, membru CNA, arata ca din momentul in care postul a fost autorizat OTV a avut 9 sanctiuni de intrerupere cu 10 minute si 7 sanctiuni cu intererupere de 3 ore.

Dan Diaconescu mai detine si postul DDTV (Direct Digital TV, operat de Telecroma Media SRL din 2005).

Tribunalul Bucuresti a admis, la sfarsitul lunii martie, intrarea in insolventa a societatii Ocram Televiziune, care opereaza OTV. Insolventa a fost ceruta de compania de productie Mamitzu Production.