Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a lui Marcel Straut, fostul sef al agentiei de publicitate Bigger, pentru spalare de bani in forma continuata, inselaciune, doua infractiuni de delapidare si complicitate la infractiunea de delapidare, potrivit unui comunicat al institutiei. DNA arata ca in perioada 2008-2009 Marcel Straut si-a insusit 1,85 milioane de euro din conturile unor societati membre ale Grupului Bigger. Marcel Straut a inchis firma brusc, in martie 2009.

Comunicatul arata ca agentia Media Dirrection s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 19,9 milioane lei.

Despre trimiterea in judecata a lui Marcel Straut a scris initial, miercuri, Paginademedia.ro

Potrivit comunicatului DNA de joi:

  • In perioada septembrie 2008 - martie 2009, inculpatul Straut Marcel-Petre, in calitate de reprezentant legal al Grupului BIGGER (agentie de publicitate), si-a insusit suma totala de 1.855.620 de euro din conturile unor societati comerciale - membre ale Grupului BIGGER, asupra carora avea personal drepturi de administrare sau care erau administrate de o alta persoana din cadrul aceluiasi grup, suma de bani pe care a folosit-o in interes personal.
  • In scopul de a-si asigura venituri intr-un cuantum cat mai mare, pentru a intarzia plata furnizorilor de servicii media si pentru a evita blocarea conturilor Grupului BIGGER, in cursul lunii februarie 2009, inculpatul a indus in eroare reprezentantii unei societati comerciale - principalul furnizor de servicii media al grupului si a incheiat cu acestia o conventie prin care recunostea datoria de 12.058.710 lei (aprox. 3.000.000 euro) a grupului catre aceasta firma si se obliga sa o achite. In realitate, o parte din acesti bani si-i insusise deja, in diferite transe, incepand cu septembrie 2008 si pana in martie 2009.
  • Pentru a crea aparenta de legalitate a sumelor de bani pe care le-a dobandit pe nedrept, in aceeasi perioada, inculpatul a transferat suma totala de 1.800.000 de euro din conturile Grupului BIGGER in conturile detinute sau controlate de inculpat in Romania pe baza unor operatiuni comerciale fictive efectuate de inculpat prin intermediul mai multor societati comerciale tip off-shore pe care le controla.
  • Partea vatamata S.C. MEDIA DIRECTION S.R.L. s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 19.913.154,74 lei, reprezentand prejudiciul cauzat prin inselaciune si penalitatile aferente. In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor sume de bani apartinand inculpatului.
  • Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.