Pakistanul a blocat duminica reteaua sociala Twitter pe teritoriul sau, din cauza unui "continut" considerat "blasfemator", respectiv un "concurs de caricaturi cu Mahomed", a declarat pentru AFP un functionar din Autoritatea pentru telecomunicatii din aceasta tar (PTA).

"Site-ul a fost blocat de ministerul Tehnologiei si Informatiilor. Exista un continut blasfemator pe Twitter", a declarat Mohammad Younis Khan, purtator de cuvant al Autoritatii.

Acesta a precizat ca este vorba de "un concurs de caricaturi cu Mahomed".

Un oficial al ministerului Tehnologiei a precizat ca a cerut in mai multe randuri retelei sociale ca acest gen de concursuri sa nu mai fie organizate, dar nu a obtinut niciun raspuns.

Islamul interzice orice reprezentare a unui profet, indiferent de natura sa. Publicarea unor caricaturi cu Mahomed in 2005, in Danemarca si in alte tari europene a provocat manifestatii ale musulmanilor in intreaga lume.

In 2008, un atentat sinucigas revendicat de al-Qaeda pentru a protesta impotriva acestor caricaturi s-a soldat cu opt morti in fata ambasadei Danemarcei din Islamabad.

Pakistanul a blocat Facebook si YouTube la jumatatea anului 2010 invocand blasfemii de aceeasi natura.