Postul Giga TV are un nou director general, in persoana lui Vicentiu Purcarea, in conditiile in care Radu Preda, care a condus postul aproape doua luni, si-a dat demisia, dupa cum a spus pentru HotNews.ro, vineri, responsabila de comunicare a postului. Intrebata daca aceasta schimbare are legatura cu o posibila vanzare a televiziunii, ea a precizat ca "are legatura cu o schimbare de actionariat, care e in curs". Fiind un proces in derulare, ea a precizat ca nu poate oferi pe moment informatii suplimentare. In prezent, postul Giga TV este controlat de Gheorghe Stefan "Pinalti" si operat de o firma din Piatra Neamt.

UPDATE 1 Contactat de Hotnews.ro, Radu Preda a confirmat - fara a face alte comentarii - ca demisia sa are legatura cu schimbarea actionariatului postului de televiziune.

UPDATE 2 Noul manager general "desemnat de catre noua structura a actionariatului" trebuie sa sigure "coerenta activitatii" si sa "puna in practica viziunea de relansare a televiziunii", arata un comunicat al Giga TV. Comunicatul de presa:

Schimbare de actionariat la GIGA TV

GIGA TV va avea, in zilele urmatoare, un nou actionariat, fiind in curs de perfectare actele juridice aferente. Pentru a asigura coerenta activitatii si pentru a pune in practica cat mai rapid viziunea de relansare a televiziunii, GIGA TV va avea din 25 mai a.c., un nou manager general in persoana domnului Vicentiu Purcarea.

Managerul desemnat de catre noua structura a actionariatului este licentiat al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii - Universitatea Bucuresti si are o experienta de 20 de ani in presa si marketing, lucrand la Agentia Nationala de Presa "Rompres" si TVR ca redactor, Antena 1 - On Air Promo Manager si Realitatea TV, pana in 2010, ca brand manager.

Tot in 2010, a coordonat promovarea lansării televiziunii Publika la Chisinau.

Dl.Vicenţiu Purcarea il inlocuieste in functie pe domnul Radu Preda, caruia GIGA TV ii multumeste pentru efortul si munca depuse in sprijinul proiectului nostru de televiziune.

Surse HotNews.ro au vehiculat ideea ca postul ar putea sa treaca in tabara Becali, lucru neconfirmat, insa, de George si Victor Becali:

  • Contactat de HotNews.ro, Gheorghe Stefan a declarat ca nu el trebuie intrebat de aceste lucruri, ci actionarii firmei care detine licenta postului. Contactat, de asemenea, de HotNews.ro, George Becali a spus ca "nu am cumparat asa ceva. E posibil altcineva (...), poate un alt Becali". Victor Becali a declarat, la randul sau, pentru HotNews.ro: "nu am cumparat" televiziunea.

In datele de la Registrul Comertului, firma care opereaza Giga TV, Sonic Media SRL din Piatra Neamt, il are ca unic asociat pe Bania Alexandru-Ioan, iar ca administrator - pe Nechita Daniel.

Radu Preda, director al publicatiei Finantistii si fost sef la Saptamana Financiara, preluase in urma cu aproape doua luni conducerea postului Giga TV, dupa ce mai multi membri ai echipei cu care postul a lucrat in primele luni de la lansare, inclusiv producatorul general si managerul de proiect, au parasit televiziunea. Giga TV s-a lansat la inceputul acestui an.