Mai multi jurnalisti dintre cei pe care Lucia Hossu Longin i-a nominalizat, luni, cand a vorbit despre suspendarea remuneratiei pentru unii colaboratori ai Televiziunii publice au ripostat fata de declaratiile acesteia. Andreea Pora acuza o "o epurare politica mascata", Mircea Marian scrie despre "modul in care partidul liberal respecta independenta presei", iar Catalin Prisacariu comenteaza: "in sfirsit, gloria binemeritata: apocalipsa TVR mi se poate imputa si mie".

  • Mediafax a citat-o, luni, pe Lucia Hossu Longin, membru in CA al TVR din partea PNL, spunand ca "a fost stopata remuneratia pentru colaboratori precum cei de la Evenimentul Zilei, Romania libera, 22 si altii, care aveau contracte cu Televiziunea Romana de valori foarte mari (...) Unii dintre acestia aveau contracte de colaborare cu TVR pe sume uriase, de 100 de milioane de lei pe luna". Ea i-a nominalizat pe Mircea Marian, Ioana Lupea, Cristian Patrasconiu, Cristian Turturica, Andreea Pora si Catalin Prisacariu. Vezi aici mai multe declaratii ale Luciei Hossu Longin si prima reactie, venita din partea Ioanei Lupea.

Dupa Ioana Lupea, care a precizat pentru HotNews.ro ca "am demisionat de la Evenimentul Zilei in mai 2011, iar de atunci singura mea colaborare de presa a fost Televiziunea publica", si alti jurnalisti dintre cei nominalizati au luat pozitie fata de declaratiile Luciei Hossu Longin:

Andreea Pora, pentru HotNews.ro:

  • "Ceea ce spune Lucia Hossu Longin legat de salarii, cel putin in cazul meu, e o minciuna sfruntata si un stil securistic de a manipula lucrurile. Nu am castigat niciodata 100 de milioane pe luna. De fapt este o epurare politica mascata intr-o chestiune financiara. Multi dintre membrii CA (...) castiga de la Televiziunea romana cu mult peste 100 de milioane, luand si bani ca membri ai CA, ceea ce ar trebui sa-i creeze [Luciei Hossu Longin] cel putin o problema de ordin moral. Asistam la o lupta inversunata pentru supunerea politica a Televiziunii romane si nu m-ar mira sa-i vedem pe cei de la Antena 3 - pe care Lucia Hossu Longin ii considera marii ziaristi ai tarii, dovada ca le-a si dat premiile APTR anul trecut - cantand ode USL-ului la Televiziunea romana. Se vrea anihilarea oricarei voci critice.

La randul sau, Mircea Marian scrie pe Facebook:

  • "Doamna Lucia Hossu Longin, reprezentanta PNL in CA al Tvr, a anuntat ca angajatii de la Evz, 22 sau Romania Libera nu vor mai putea fi renumerati de catre televiziunea publica. In primul rand, Ioana Lupea, pe care vrea sa o dea astfel afara, nu lucreaza la nici o alta publicatie. Si nici Cristi Patrasconiu sau Catalin Prisecariu. Daca vrea sa scape de ei trebuie sa inventeze alt pretext. Ma rog, una peste alta, acesta este modul in care partidul liberal respecta independenta presei. Puteau sa ne dea afara pentru ca emisiunile noastre sunt proaste sau neechilibrate si nu cracneam. (...)"

Iar Catalin Prisacariu scrie, intre altele, pe blogul sau, intr-un material intitulat "Memorialul durerii de cap":

  • "In sfirsit, gloria binemeritata: apocalipsa TVR mi se poate imputa si mie. O spune distinsa doamna Lucia Hossu-Longin (...) Pentru ca TVR info a incheiat niste contracte de drepturi de autor cu augusta mea persoana, TVR se prabuseste in neantul ANAF. (...) 1. din contractele mele de drepturi de autor (...) incheiate cu TVR Info nu am incasat niciodata mai mult de 4.000 RON lunar (...); 2. am semnat ultimul contract cu TVR Info, pentru realizarea emisiunii "Plus unu", acum nici o luna, pentru o durata de doar DOUA LUNI si pentru o suma lunara neta de vreo 5.000 RON (...); nu mai incasez de luni bune nici un leu de la revista "Kamikaze"; da, scriu acolo in continuare, dar fara sa fiu platit; pentru cei care nu stiu, trebuie sa spun ca si societatii editoare a revistei i s-au blocat conturile de catre ANAF, acum mai bine de o luna (...)"