UPDATE "Sunt chiar curios cum va fi gestionata incalceala procedurala" legata de discutarea in Parlament, pe 12 iunie, a rapoartelor TVR din ultimii trei ani, spune presedintele-director general al TVR, Alexandru Lazescu. El afirma ca o comparatie intre situatia actuala din TVR si cea din mandatul lui Valentin Nicolau - caruia ii atribuie o parte din cauzele situatiei financiare grave cu care TVR se confrunta in prezent - "e ca si cum ai compara Grecia inainte de 2009 si Grecia din acest moment". Alexandru Lazescu a discutat online despre situatia din TVR.

Alexandru LazescuFoto: Hotnews

Presiunile asupra actualului sef al TVR, Alexandru Lazescu, s-au amplificat in ultima luna, culminand cu blocarea conturilor institutiei de catre ANAF, pentru datorii de sute de milioane de lei la bugetul de stat. Anumiti angajati si colaboratori ai TVR au ramas fara post sau risca sa ramana fara salarii, membri ai CA il acuza pe Lazescu de "derapaje" si "coruptie". Dupa doi ani de liniste, Parlamentul a decis sa analizeze in plen, luna viitoare, rapoartele TVR pe 2009 si 2010.

Alexandru Lazescu a raspuns intrebarilor in limita timpului disponibil.

  • Presedintele-director general al TVR Alexandru Lazescu a transmis, marti, presei o pozitie referitoare la "acuzatiile calomnioase" facute la adresa sa de opt membri ai Consiliului de Administratie, pe care ii acuza, la randul sau, de "intentia de a intoxica opinia publica si de a destabiliza televiziunea publica". El arata ca o parte dintre cei opt - care afirmau, vineri, ca el ar trebui sa-si dea demisia din cauza situatiei in care se afla TVR - au fost membri si in consiliile de administratie precedente, care au luat unele dintre deciziile ce au adus TVR in situatia actuala. Vezi detalii

Evolutia situatiei din TVR in ultima perioada:

Nota Redactiei:

  • Pune intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului.
  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
  • Cele mai bune intrebari vor fi preluate intr-un interviu HotNews.ro realizat de Costin Ionescu.