Senatorul PDL Radu F. Alexandru a solicitat vineri, intr-o conferinta de presa, premierului Victor Ponta sa emita o Hotarare de Guvern prin care sa suspende, in baza Codului de procedura fiscala, sechestrul instituit de ANAF asupra postului national de televiziune pentru a-si proba astfel "respectul si buna-credinta" fata de televiziunea publica, scrie Agerpres.

"Ii cer domnului prim-ministru Victor Ponta sa-si probeze buna-credinta, respectul fata de televiziunea publica si sa dea o Hotarare de Guvern prin care sa suspende sechestrul pus pe televiziunea publica pe urmatoarele sase luni. Ar fi un gest care ar permite ca postul national de televiziune sa ramana o televiziune libera", a declarat Radu F. Alexandru.

Senatorul PDL a acuzat ca "din lunga lista de mari creditori, astazi, in plina campanie electorala, ANAF gaseste de cuviinta sa puna sechestru pe postul national de televiziune".

"N-am sa va spun ca pe toata acea lista nu mai este nicio institutie de stat asupra careia ANAF intervine cu asemenea brutalitate", a adaugat Radu F. Alexandru.

Democrat-liberalul a mai spus ca, urmare a acestei situatii, angajatii TVR resimt "o mare presiune psihologica si frica".

"La sfarsitul anului trecut, domnul Antonescu a anuntat: daca vom veni la putere, va trebui sa luam intr-adevar si televiziunea publica. Domnul Ponta ca prim-ministru a declarat: nu, nu intentionam sa schimbam conducerea televiziunii publice. Am nevoie sa cred in declaratiile primului-ministru, dar imi e foarte greu sa cred cata vreme vad cum reprezentantii USL-ului in consiliul de administratie a televiziunii incearca sa faca legea asa cum inteleg ei in televiziune. Sunt membri ai Consiliului de Administratie ai televiziunii care vin dupa o emisiune sau alta data pe post si cer socoteala, (...) intervin asupra modului in care un realizator sau altul de emisiune intelege sa trateze interlocutorul, invitatul", a acuzat senatorul PDL.

Radu F. Alexandru a precizat ca la baza HG pe care i-o solicita premierului poate sta Codul de procedura fiscala, unde se precizeaza ca in cazuri exceptionale se poate suspenda pentru sase luni executarea silita a unui debitor.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a dispus, in 21 mai, blocarea conturilor TVRdin cauza unor datorii de 308 milioane de lei la bugetul de stat, datorii acumulate incepand cu 2005. Oficialii ANAF au declarat pentru HotNews.ro ca vor trage treptat suma pana la restituirea integrala a datoriei.

Televiziunea publica a transmis atunci intr-un comunicat de presa ca "masura dispusa duce la blocarea activitatii TVR in timpul campaniei electorale, ceea ce poate aduce prejudicii procesului democratic". De asemenea, conducerea TVR a informat ca in perioada urmatoare va identifica solutii pentru deblocarea situatiei.