Grupul media polonez TVN va vinde majoritatea actiunilor pe care le detine in Onet.pl, cel mai mare portal online din tara, catre Ringier-Axel Springer, pentru suma de 217 milioane de euro, potrivit Financial Times. Sursa citata face trimitere catre un comunicat TVN, care confirma ca aceasta companie va pastra 25% din actiuni la Onet.pl.

Potrivit comunicatului respectiv, grupul media polonez si joint venture-ul format de grupul elvetian Ringier si cel german Axel Springer pe piata central si est-europeana au ajuns la un acord prin care este infiintata o noua societate. TVN va transfera pe noua societate 100% din actiuni si urmeaza sa primeasca, in schimb, 956 milioane de zloti (circa 217 milioane euro) si 25% in actiuni in noua companie.

Este de asteptat ca tranzactia - care trebuie sa primeasca aprobarea autoritatilor din Polonia - sa se finalizeze la sfarsitul lui 2012 sau inceputul lui 2013. Board-ul TVN urmareste sa foloseasca banii astfel obtinuti pentru a reduce gradul de indatorare al TVN.

  • Acelasi comunicat il citeaza pe Markus Tellenbach, CEO al TVN Group, potrivit caruia: "Acest parteneriat cu Ringier Axel Springer Media permite Onet sa isi accelereze dezvoltarea dinamica a afacerilor si, in acelasi timp, sa beneficieze de punctele tari complementare ale parteneriatului, reconfirmandu-si pozitia de lider pe piata de Internet din Polonia".

Informatii pe tema negocierilor dintre Ringier Axel Springer Media si TVN in privinta portalului Onet.pl au inceput sa circule de mai multa vreme, iar in aprilie a.c. publicatia Warsaw Business Journal scria ca discutiile exclusive intre parti urmau sa aiba loc pana pe data de 31 mai.