Omul de afaceri Cristian Burci se implica intr-un un nou proiect media pe care il coordoneaza fostul director editorial Adevarul Holding, Razvan Ionescu, potrivit informatiilor HotNews.ro. Proiectul este pregatit printr-o societate infiintata la inceputul anului, Premium News SRL. Contactat in legatura cu acest subiect, Cristian Burci a spus ca "Razvan este cel in masura sa comenteze pe aceasta tema", dar, intrebat daca el sustine financiar proiectul, omul de afaceri a raspuns: "unele dintre companiile noastre". Contactat la randul sau, Razvan Ionescu a spus: "nu vreau sa comentez".

Secventa din clipul "Scoala de jurnalism"Foto: Captura YouTube

Insistand ca Razvan Ionescu este singurul care poate oferi detalii, Cristian Burci a spus ca "din cate stiu, va fi strict un proiect online", ca initiativa ii apartine lui Razvan Ionescu si a declarat: "Chiar cred ca viitorul este in digital".

  • Din informatiile HotNews.ro, in echipa noului proiect au fost cooptati mai multi jurnalisti care au lucrat la Adevarul sau EvZ. UPDATE Paginademedia.ro ii numeste pe mai multi dintre acestia

Un clip care vorbeste despre "cea mai buna scoala de jurnalism" a fost postat pe site-ul Pnews.ro si sustine ca "cea mai buna scoala de jurnalism e chiar viitorul tau job", invitand persoanele interesate sa trimita CV-uri. la o anumita adresa, pana in data de 18 mai. Site-ul Pnews.ro este inregistrat de societatea Premium News SRL. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma a fost infiintata in februarie a.c. si are doi asociati: Nora Marcovici si Diana Tobosaru - fiecare cu cate 50%.

Nora Marcovici si Diana Tobosaru conduc grupul de comunicare BBDO Romania, format in jurul agentiei Graffiti BBDO, intemeiata de Cristian Burci la inceputul anilor '90.

Clipul Pnews.ro:

In clipul "Scoala de jurnalism" apar mai multe secvente din filme si alte imagini, cu titlul: "Breaking News - HD - Cea mai buna scoala de jurnalism e chiar viitorul tau job". In clip se afirma ca "cea mai buna scoala de jurnalism: e locul in care iti poti implini visul lucrand cot la cot cu gazetari consacrati; e unul dintre cele mai interesante si provocatoare proiecte media din cate s-au facut vreodata in Romania; e locul in care poti invata intr-un an cat altii in zece; e proiectul care va reda jurnalistilor bucuria si entuziasmul celei mai frumoase meserii". La final sunt precizate datele de contact unde cei interesati puteau sa-si trimita CV-ul pana pe 18 mai.

Cristian Burci spunea, in octombrie 2011, la un eveniment menit sa marcheze 20 de ani de la infiintarea Graffiti:

  • "Pana de curand, media principala era televiziunea. Astazi, fiecare dintre noi vrem sa ne uitam la continut cand vrem noi, unde si cum vrem noi. Daca nu vom gandi si modul de a comunica si de a crea branduri pentru clienti in aceasta forma si pentru toate mijloacele de distributie, care sa le genereze vanzari, din nou nu cred ca inovam."
  • "Media ultimilor 50 de ani a fost televiziunea. cred ca media urmatorilor ani va fi continutul. Trecem in lumea continutului de la un ecran la patru ecrane - televizor, pc, mobil, tableta"

Omul de afaceri Cristian Burci apare, in ultima editie "Forbes 500 miliardari", cu o avere estimata la 100-110 milioane de euro. El a fondat grupul de publicitate Graffiti, pe care, ulterior, l-a afiliat retelei internationale BBDO. Tot el a pus bazele Prima TV, post pe care avea sa-l vanda, impreuna cu postul de radio Kiss FM, grupului SBS. Vezi mai multe despre Cristian Burci-Prima TV si cazul MTC-TV

Razvan Ionescu a fost, pana la inceputul acestui an, director editorial la Adevarul Holding, unde revenise in vara lui 2011, la un an dupa ce parasise compania. Intre 2008 si 2010 a fost directorul diviziei reviste/international la Adevarul Holding, apoi a fost numit sef la divizia web, post in care a ramas pentru scurt timp. Inainte de a lucra la Adevarul, Razvan Ionescu a detinut posturi de conducere la TVmania, Jurnalul National, a fost redactor-sef Evenimentul Zilei si la Cotidianul.