Cristian Parvulescu si Iosif Boda luau 95 de milioane de lei vechi pentru ca aveau o emisiune pe saptamana la TVR, a spus presedintele-director general al Televiziunii publice, Alexandru Lazescu, in cadrul dezbaterilor de marti din Comisiile de cultura ale Parlamentului, pe tema rapoartelor de activitate ale TVR.

UPDATE Alexandru Lazescu a precizat pentru HotNews.ro ca este vorba despre sume luate lunar pentru emisiuni cu o frecventa saptamanala. Potrivit acestuia, Cristian Parvulescu "a luat, de exemplu, in 2009 9.500 de lei pe luna, iar Boda avea 13.000. Eu nu am vrut sa intru in acest razboi si nu cred ca asa trebuie judecati oamenii, dar daca tot s-au aruncat pe masa cifre, a trebuit intr-un fel sa arat ca nu era vorba de o situatie speciala legata de mandatul meu. De aceea am dat doua exemple".

  • Dupa discutiile din comisii, raportul de activitate al TVR pe 2011 a fost respins, marti, in plenul Parlamentului, ceea ce inseamna demiterea de drept a Consiliului de Administratie condus de Alexandru Lazescu

Lazescu a facut aceasta afirmatie in conditiile in care discutiile ajunsesera la salariile primite de unii angajati si colaboratori ai TVR. Lucia Hossu Longin a fost citata de Ioana Avadani pe Facebook spunand tot in sedinta de azi a Comisiilor ca "in clipa in care aduci oameni de la B1 Tv, de la EVZ sau de la Kamikaze si ii platesti cu 100 de milioane, ce inseamna asta?"

Lucia Hossu Longin - care se numara printre membrii CA al TVR care au fost ostili presedintelui-director general in ultima perioada - s-a referit si la salariul mare al Ioanei Lupea, despre care Alexandru Lazescu a afirmat ca era, de fapt, mai mic decat cel vehiculat de Longin.

Despre declaratiile lui Lazescu referitoare la Parvulescu si Boda a scris si Gandul.info