TVR va transmite in direct toate meciurile din cadrul Campionatului European de Fotbal, oferind Romtelecom, care detine canalul Dolcesport, dreptul de a transmite simultan aceste meciuri, incepand de sambata, potrivit unui comunicat remis sambata de cele doua parti, dupa noi negocieri, si citat de agentia Mediafax. "Incepand din data de 16 iunie 2012, postul public de televiziune isi va respecta in continuare angajamentul comunicat ieri (vineri, n.red.) de a transmite in direct toate meciurile din cadrul Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2012, oferind dreptul Romtelecom de a transmite simultan aceste meciuri", se arata in comunicat.

Conducerile TVR şi Romtelecom au discutat, sâmbătă, posibilitatea deblocării pe cale amiabilă a situaţiei create ca urmare a Notificării emise de Televiziunea Română în data de 15 iunie către societatea care deţine televiziunea Dolce Sport.

De asemenea, "Romtelecom s-a angajat să achite toate facturile emise de TVR în temeiul acordului de sublicenţiere în data de 18 iunie 2012, ora 18.00", se mai arata în comunicat.

Intelegerea dintre TVR si Dolcesport vine la o zi dupa ce noul director interimar al TVR, Radu Calin Cristea, anunta intr-o conferinta de presa ca Dolcesport nu mai are dreptul sa transmita partidele de la Campionatul European de Fotbal din cauza ca nu a platit la timp sumele prevazute in contract.

Vineri seara, Romtelecom sustinea, intr-un comunicat de presa, ca decizia TVR de a interzice difuzarea meciurilor de CE de Fotbal 2012 de catre Dolce TV "este abuziva" si anunta ca isi exprima "disponibilitatea de a renegocia contractul cu TVR astfel incat ambele canale sa transmita meciurile simultan".