TVR a transmis vineri presei o precizare potrivit careia postul de stiri TVR Info si site-ul tvrinfo.ro sunt doua entitati care functioneaza separat. Precizarea este insotita de o declaratie a directorului interimar Radu Calin Cristea, care vorbeste despre o "tentatie de enclavizare la site-ul tvrinfo.ro". Contactat de HotNews.ro, seful TVR s-a limitat sa reia afirmatiile din declaratia de presa si sa spuna ca departamentul interactiv functioneaza intr-o "autonomie editoriala stranie", fara sa explice care sunt, anume, problemele si solutiile la care se refera. Interventia vine la cateva zile dupa ce site-ul TVRinfo.ro a publicat documente comparative pe care, potrivit sursei, s-a bazat materialul "Nature" referitor la acuzatiile de plagiat contra premierului Ponta. Sefa TVR Interactiv spune ca nu stie "cum defineste dl. Cristea "enclavizarea" tvrinfo.ro".

Radu Calin Cristea (foto arhiva)Foto: AGERPRES

TVR a transmis, vineri, presei urmatoarea pozitie:

Referitor la articolele aparute in media in ultimele zile care au generat confuzie intre postul de stiri TVR INFO si site-ul tvrinfo.ro, precizam ca:

TVR INFO este un post de stiri din cadrul Directiei Strategie Programe, in timp ce site-ul tvrinfo.ro este un produs al Departamentului TVR Interactiv.

In acest context, Radu Calin Cristea, director general interimar al TVR, doreste sa faca urmatoarea declaratie:

"Am constatat o tentatie de enclavizare la site-ul tvrinfo.ro, cu consecinta unor inacceptabile deficiente de comunicare. In urma discutiilor cu Mona Dirtu, directorul Departamentului TVR Interactiv, s-au degajat solutii pentru evitarea pe viitor a unor asemenea nedorite situatii."

Contactat de HotNews.ro, directorul interimar Radu Calin Cristea a evitat sa spuna la ce se refera mai exact cand vorbeste despre "tentatia de enclavizare la site-ul TVRinfo.ro" sau despre deficientele de comunicare sau solutiile mentionate in declaratia sa. Intrebat daca pozitia are legatura cu cazul acuzatiilor de plagiat la adresa lui Victor Ponta si referirile altor media la publicarea unor documente legate de acest caz pe TVRinfo.ro, el a spus:

  • "Ma refer la faptul ca acest departament functioneaza, practic, intr-un soi de autonomie editoriala stranie, pot sa scrie tot ce considera de cuviinta".

"Am stabilit niste reguli, sa fie o coordonare" intre "acest departament tanar" si alte departamente, a spus Cristea. El a afirmat ca este "o chestiune de principiu" si ca a avut discutii "cu cei care scriu pe acest site ca in principiu activitatea lor sa nu fie enclavizata".

Contactata, la randul sau, de HotNews.ro, directorul TVR Interactiv, Mona Dirtu, a declarat:

  • "Nu stiu cum defineste dl. Cristea "enclavizarea" tvrinfo.ro si nici care sunt deficientele de comunicare la care face referire. Am avut ieri dupa amiaza o discutie cu dl. Cristea, e adevarat. In privinta solutiilor despre care vorbeste, nu stiu, nici aici, la ce se refera."