Realizatorul Dan Turturica a declarat, luni, pentru HotNews.ro ca astazi la pranz a fost informat ca emisiunea sa de la TVR, "Prim Plan", a fost scoasa din grila televiziunii. "A fost scoasa peste noapte. Pana azi dimineata stiam ca emisiunea din aceasta seara va avea loc. La 12 m-au sunat. Emisiunea este scoasa definitiv. Nu mi-au dat nicio explicatie", a spus Turturica.

Despre aceasta decizie a scris, initial, Paginademedia.ro.

Pana la publicarea acestui material, reprezentantii TVR nu au raspuns intrebarilor HotNews.ro pe aceasta tema.

UPDATE Potrivit reprezentantilor TVR, emisiunea "Prim Plan" e inlocuita cu "Jurnal plus", program similar care ocupa acelasi interval orar in celelalte zile ale saptamanii. Motivul dat de TVR, printr-un comunicat de presa, pentru aceasta masura: "regimul special de difuzare" a emisiunilor in grila de vara, "adecvat resurselor disponibile".

Comunicatul TVR:

In conformitate cu strategia de programe aferenta grilelor de vara, aprobata prin Hotararile Consiliului de Programe si Comitetului Director si avizata de Consiliul de Administratie, productiile SRTV au trecut, din 16 iunie 2012, intr-un regim special de difuzare.

Ca urmare a situatiei financiare actuale a Televiziunii Romane, s-a luat decizia ca grilele de vara sa se axeze pe redifuzari, pentru ca fiecare canal sa se incadreze in bugetele alocate. Aceleiasi strategii de programe se subordoneaza si emisiunea Prim plan, difuzata la TVR 1, a carei ultima editie a avut loc pe 18 iunie.

Din 23 iunie, programele realizate in studiourile mari ale TVR nu mai figureaza in grila ca productii curente, ramanand ca Directia Emisiuni Informative si Sport (DEIS) sa foloseasca studiourile 10, 11 si 12, intr-un regim de productie adecvat resurselor disponibile si cu formate aferente conceptiilor sceno-tehnice ale studiourilor.

SRTV, prin Directia de Programe, a reamintit, printr-o nota oficiala transmisa vineri, 22 iunie, tuturor Directiilor - inclusiv DEIS - faptul ca, din 16 iunie, productiile SRTV au trecut in regimul special de difuzare.

UPDATE 2 Conform unor reprezentanti TVR, contractul de colaborare pe care Dan Turturica il avea cu aceasta institutie a expirat pe 30 mai, iar de atunci "el a participat la emisiuni prin vointa proprie", nefiind platit.

In grila TVR, talk-show-ul "Prim Plan" era programat lunea, de la 20.00. In celelalte zile ale saptamanii, de la 20.00 e programata emisiunea "Jurnal Plus".

  • Emisiunea lui Dan Turturica este scoasa din grila dupa ce o alta emisiune - "Foc incrucisat", realizata de Ioana Lupea si Mircea Marian la TVR Info - a fost suspendata pe perioada campaniei electorale, iar din 18 iunie a fost scoasa din grila, motivele invocate tinand, din informatiile HotNews.ro, de restrictiile bugetare impuse de blocarea conturilor de catre ANAF si de modificarile de grila pe perioada verii. Turturica, Lupea si Marian se numarau printre persoanele nominalizate de Lucia Hossu Longin, membru in fostul Consiliu de Administratie al TVR, in cazul unei decizii luate la sfarsitul lunii mai de acel CA prin care au fost suspendate platile catre persoane care lucrau pentru alte institutii de presa si care, la TVR, colaborau pentru emisiuni publicistice, ca invitati sau moderatori, de exemplu

Joi, ziarul pe care Dan Turturica il conduce din pozitia de redactor-sef, Romania libera, a publicat un material despre TVR in perioada cand la conducerea institutiei era Valentin Nicolau. Fost presedinte-director general al SRTv sub guvernarea Nastase, Valentin Nicolau a fost ales, saptamana trecuta, membru din partea angajatilor TVR in viitorul Consiliu de Administratie al institutiei.