In 1999, Toma Coconea a vrut sa vada eclipsa de soare din parapanta. Un accident grav si niste rani serioase s-au pus de-a curmezisul. Ca sa-si vada visul implinit, tanarul a fugit din spital calare pe un cal. Si a reusit sa urce pe munte si sa zboare. E pilot de parapanta, salvamontist si, in timpul liber, ridica turistii la cer. Traieste mai mult in aer decat pe pamant si tot la inaltime si-a gasit marea dragoste. Duminica, de la 18.30, la "Din interior", Digi24 le aduce telespectatorilor povestea fascinanta a romanului pentru care nu exista "nu se poate", Toma Coconea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Strainii ii spun omul de fier. Poate sa strabata chiar si 1000 de kilometri in cateva zile, iar la un concurs in muntii Alpi a reusit sa adune 25 de ore de zbor cu parapanta. O zi intreaga in vazduh. In Parang, cand este vreme frumoasa, Toma „zboara" cu turistii prin munti si retraieste bucuria inaltimilor prin emotiile pasagerilor. A purtat in tandem cu aripa lui copii si batrani, oameni dornici de adrenalina.

Cel mai mult l-a impresionat un batran de 89 de ani, cel mai in varsta pasager al parapantei lui. "Mi-a zis in aer: Acuma pot sa si mor ca mi-am implinit visul. A fost un moment foarte emotionant pentru mine", povesteste Toma. Viata lui se imparte, in apropierea unor competitii importante, intre zboruri pana la 5000 de metri si zeci de kilometri alergati pe zi. Toma se pregateste deja pentru Xalps 2013, unde vrea sa castige primul loc.