Ovidiu Miculescu, validat marti de Parlament in functia de presedinte-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune in locul lui Andras Demeter, lucreaza in televiziune si radio de la inceputul anilor '90. Cariera l-a purtat pe la TVR, Antena 1 si Prima TV, apoi la Media On/Forum Invest, iar pe parcursul deceniului trecut a lucrat pentru principalele asociatii ale companiilor de radio, a condus Europa FM si Radio 21 si a fost numit, la propunerea PSD, in Consiliul de Administratie al SRR.

Ovidiu Miculescu (foto arhiva)Foto: SRR

Potrivit propriului CV postat pe site-ul SRR, Ovidiu Miculescu a lucrat, in perioada 1986-1992, la Sahia Film ca regizor si director de imagine.

  • In 1993-1994, a lucrat ca director de imagine la TVR 1 - departamentul de Stiri, iar din 1994 a trecut la Antena 1. La postul trustului Intact, a lucrat mai intai, pana in 1996, ca sef al Biroului Antena 1 la Washington DC, dupa care, pana in 1998, a fost director executiv al postului, unde a coordonat Consiliul Executiv, statiile locale, casa de productie a Antenei 1 si a companiei de vanzari de publicitate a televiziunii.
  • Din 1998, timp de un an, a fost directorul stirilor la Prima TV, post controlat la acea vreme de omul de afaceri Cristian Burci.
  • Intre 1999 si 2000, a lucrat ca vicepresedinte pentru noi afaceri la Media On si s-a ocupat de dezvoltarea "Forum Invest Romania", afaceri controlate de Bogdan Popovici, care in 2012 avea sa fie condamnat in dosarul "Trofeul Calitatii".

In ultimul deceniu, Ovidiu Miculescu a lucrat indeosebi in radio. Intre 2004 si 2006 condus Asociatia pentru Radio Audienta (ARA), iar intre 2005 si 2007 a condus Asociatia Romana de Comunicatii Audiovizuale (ARCA). Tot deceniul trecut a fost si senior vice-president la Europe Development International Romania, ce reprezinta retelele Europa FM si Radio 21, el coordonand si compania de vanzari de publicitate radio a acestor posturi, Regie Radio Music.

El a fost numit, la propunerea PSD, in Consiliul de Administratie al Radioului public in vara lui 2010. Sefia Consiliului a fost preluata, insa, de Andras Demeter, propus in CA de UDMR. Dupa doi ani, dupa schimbarea conducerii la Televiziunea publica, seful SRR si-a dat demisia, invocand lipsa unor fonduri suficiente de la buget pentru ca radioul public sa acopere cheltuielile pentru servicii de radiocomunicatii. Andras arata, in demisia anuntata vineri, ca "transparentizarea tarifelor SNR si reala negociere a acestora au devenit un deziderat irealizabil", iar situatia ameninta strategia si statutul Radioului ca serviciu public de interes national.

La SNR, Ovidiu Miculescu lucreaza ca manager la Societatea Nationala de Radiocomunicatii SA (SNR). Si, de la finalul lui 2010, este reprezentantul ambelor societati intr-un grup comun de lucru pentru gestionarea relatiei contractuale dintre acestea. Vezi detalii despre aceasta dubla calitate a lui Ovidiu Miculescu la SNR si SRR

  • In discutiile ce au avut loc marti dimineata in Comisiile de cultura, Raluca Turcan l-a intrebat, potrivit Mediafax, pe Ovidiu Miculescu in legatura cu acest "potential conflict de interese". Potrivit sursei citate, Miculescu a raspuns afirmand ca va incheia raporturile pe care le are cu Radiocom si ca "toti am vazut acest film inca o data, inainte de a candida ne-am lamurit si m-am lamurit foarte exact vizavi de acest lucru, acea sintagma 'nu pot sa participe in societati comerciale'. (...) Participarea lor se refera la parti, participatii, actiuni s.a.m.d., deci sensul este acesta. Nu puteam sa iau niciun fel de decizie care sa influenteze in bine sau in rau relatia dintre doua societati".