Jurnalista Monica Ghiurco va coordona din punct de vedere editorial productia, postarea si distribuirea de content prin si de pe site-urile TVR, informeaza un comunicat remis HotNews.ro de Televiziunea publica. Vineri, noul director al stirilor TVR, Claudiu Lucaci, o desemnase pe Monica Ghiurco si coordonator editorial al productiilor de stiri si dezbateri de la TVR 1, TVR 2 si TVR Info.

Monica GhiurcoFoto: tvr.ro

"Prin decizia Presedintelui-Director General (PDG) al Televiziunii Romane, Claudiu Saftoiu, Monica Ghiurco, redactor-prezentator in cadrul Departamentului Emisiuni Informative, Colectivul Productie si Editare Emisiuni Informative, va coordona din punct de vedere editorial productia, postarea si distribuirea de content prin si de pe site-urile TVR", se arata in comunicatul TVR.

Astfel, "Monica Ghiurco va indeplini, suplimentar fata de sarcinile curente prevazute in fisa postului, atributii de coordonare editoriala care deriva din Caietul de Sarcini al TVR Interactiv, structura aflata in directa subordine a PDG al TVR".

Comunicatul aminteste ca, incepand de vineri, "prin decizia directorului interimar al Directiei Emisiuni Informative si Sport (DEIS), Claudiu Lucaci, Monica Ghiurco are si atributii de coordonare editoriala a productiilor de stiri si dezbateri de pe canalele TVR 1, TVR 2 si TVR INFO".

  • Monica Ghiurco lucreaza la TVR din 2002, incepand ca reporter acreditat la Guvernul Adrian Nastase. In acea perioada, a atras atentia inclusiv prin faptul ca, intr-o stenograma a sedintelor PSD, Adrian Nastase isi exprima aprecierea fata de ea, calificand-o drept "bine intentionata", desi "ea nu stie ce vrem noi". Potrivit prezentarii ei de pe site-ul TVR, Monica Ghiurco a lucrat timp de patru ani si ca prezentator la Jurnalul de seara al TVR 1, apoi a devenit prezentator al Orei de stiri (TVR 2), moderator de talk-show, producator, realizator de emisiuni. Intre 2008 si 2010 a coordonat Departamentul Social Politic Economic al Directiei Editoriale din SRTv. Are un master in Securitate si Aparare Nationala la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" din Bucuresti.