Marca Click este din nou scoasa la licitatie, Dinu Patriciu si Adevarul Holding fiind executati in contul unor bilete de ordin emise pentru tipografia Grafica Veneta, scrie Paginademedia.ro. Sursa mentionata citeaza publicatia de vanzare potrivit careia pretul de pornire pentru marca Click este de 878.100 de euro, iar licitatia trebuie sa acopere o datorie de un milion de euro catre tipografia italiana care a tiparit colectiile de carti ale Adevarul Holding.

Potrivit Paginademedia.ro:

  • Licitatia va avea loc pe 25 iulie, ora 13, la sediul executorului judecatoresc Violeta Parvan
  • Taxa de licitatie este de 90.000 de euro
  • Suma de un milion de euro reprezinta valoarea a zece bilete la ordin, in valoare de 100.000 de euro fiecare, garantate de Dinu Patriciu pentru Grafica Veneta. Biletele la ordin au fost emise in 2009.
  • Instanta a hotarat executarea silita in aprilie 2012
  • Poate participa la licitatie "orice persoana care, cel mai tarziu pana la inceperea vanzarii la licitatie publica a consemnat la CEC sau in contul de consemnari (...) la dispozitia executorului judecatoresc cel putin 10% din pretul de pornire."

Marca Click a mai fost scoasa la licitatie la inceputul lunii iunie, in contul unei datorii pe care Adevarul Holding o avea fata de agentia de publicitate controlata tot de Dinu Patriciu, Odyssey Communication. Atunci, marca a fost adjudecata pentru 11 milioane de lei plus TVA de Emilia Ciucan, fost avocat Rompetrol, participanta la licitatie "in nume propriu". In cele din urma, aceasta nu a platit pentru marca, iar Comitetul Creditorilor Odyssey - agentie care se afla atunci in insolventa - a dat un ragaz Adevarul Holding pentru a rezolva pe alta cale problema datoriei.

La licitatia din iunie, pretul de mornire pentru marca Click era de 745.000 de lei, iar debitorul nu putea licita personal sau prin alte persoane - lucru care nu mai este mentionat in publicatia de vanzare pentru licitatia din 25 iulie, citata de Paginademedia.ro.