Odiseea insolventei Realitatea Media continua. Paginademedia.ro anunta ca judecatorul nu l-a validat ca administrator judiciar pe Remus Borza (care detine firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, n.r.), cel propus de Adunarea Creditorilor si de catre Adunarea Generala a Actionarilor, si a numit un alt administrator judiciar pentru Realitatea, respectiv Expert Insolventa SPRL, o companie hunedoreana.

Termenul pentru validarea administratorului judiciar a fost joi, 26 iulie, dar instanta a mai amanat cu o zi decizia. Vineri, a numit compania hunedoreana Expert Insolventa drept noul administrator judiciar al Realitatea Media, companie aflata in insolventa.

Contactat de Paginademedia.ro, Elan Schwartzenberg, actionar al Realitatea, a declarat ca "tot ceea ce face judecatoarea (Mariana Moncea n.red.) este peste masura intelegerii sale".

  • "Este peste masura intelegerii mele. Avem un comitet al creditorilor, pe care judecatoarea l-a numit, dupa propria ei decizie. Aveam un administrator special, Sorin Enache, schimbat tot dupa propria ei decizie. Iar Adunarea Creditorilor a decis cu aproape 60% ca il dorim pe Remus Borza administrator judiciar, Borza nefiindu-mi nici amic, nici cunoscut, ci doar unul dintre cei mai mari de pe piata".
  • "Judecatoarea a numit, in schimb, o firma obscura din Hunedoara. Nu am nimic cu ei, nu vreau sa ii jignesc, dar nu inteleg de ce s-a inlocuit o firma gigant si a fost acceptata, in schimb, una mica".
  • "Am inteles ca i se va face judecatoarei o a doua plangere la CSM (are deja una) astazi. Am inteles ca i se va face si o plangere penala, dar si o cerere de revocare a ei. Discutand cu avocatii, mi s-a spus ca ceea ce a facut ea este atipic practicii uzuale".
  • "Fara a fi paranoic, ma intreb daca nu cumva cineva are mandat sa inchida Realitatea. Nu stiu (cine). Asta constat. Personal, cred ca sunt doua scopuri. Unu: o tentativa de a paraliza vocea Realitatii in aceasta luna. Doi: per ansamblu, cred ca se gandeste o tentativa de inchidere brutala a postului".
  • "Ma gandesc sa sesisez inclusiv organisme din afara tarii in legatura cu ce se intampla".

Societatea Euro Insol SPRL a fost desemnata in 12 iulie administrator judiciar al Realitatea Media, prin votul majoritatii creditorilor, in locul societatii Rovigo SPRL care a decis recent sa renunte la mandatul sau. Avocatul Remus Borza, care deţine firma Euro Insol, preciza atunci ca desemnarea administratorului judiciar este exclusiv atributul Adunarii Creditorilor, urmand ca Tribunalul Bucuresti sa ia nota de aceasta decizie

Ca reprezentant al GMG Media Box, firma intrata intre creditorii Realitatea Media cu o datorie de circa 16 milioane de euro, Cozmin Gusa mentiona ca, daca va trece votul creditorilor, viitorul administrator judiciar trebuie sa fie desemnat oficial de instanta.

Rovigo SPRL a fost desemnata administrator judicial al Realitatea Media in momentul in care aceasta companie a intrat, anul trecut, in insolventa. La inceputul acestei luni, societatea de insolventa a inaintat o cerere de renuntare la mandatul de administrator judiciar, aratand ca "a intervenit un motiv de incompatibilitate". Contactat atunci de Mediafax, Elan Schwartenberg, actionar Realitatea Media, declara ca "regret decizia, dar admir si salut verticalitatea lui Rovigo-Deleanu! A preferat sa demisioneze decat sa comita falsuri si abuzuri!"

Tot la inceputul lunii, o investigatie RISE Project arata ca postul Realitatea TV a revenit in proprietatea familiei lui Sorin Ovidiu Vantu, Elan Schwartzenberg ramanand cu doar 9% din Bluelink Comunicazioni, actionarul majoritar al Realitatea Media.