Grigore Cartianu, pana acum redactor-sef al ziarului Adevarul, va fi de la 1 august director editorial al publicatiei si director editorial al Editurii Adevarul Holding, potrivit unui comunicat al grupului controlat de Dinu Patriciu. De la aceeasi data, pozitia de redactor-sef Adevarul este preluata de Mihnea Maruta, fost redactor sef la Clujeanul, Ziarul Clujeanului si Cotidianul.

In comunicatul de presa, Grigore Cartianu este citat spunand ca "mandatul meu de redactor-sef la "Adevarul" a fost pe patru ani si a expirat la 15 aprilie 2012. L-am prelungit pana in prezent din nevoia de a asigura stabilitate redactiei intr-o perioada cu mari turbulente pe piata. Am convingerea ca las ziarul pe maini bune. Mihnea Maruta este un ziarist experimentat si onest, capabil sa gestioneze eficient cea mai profesionista echipa din presa romaneasca. Voi fi alaturi de ei si ii voi sustine neconditionat in dificilele provocari pe care aceasta meserie le ridica la tot pasul. Impreuna vom continua sa ne aflam in slujba cititorilor, aparand statul de drept si respectand regulile fundamentale ale meseriei de gazetar. In plus, voi gasi ragazul (sper!) de a documenta si finaliza cateva carti pe care le-am planuit de mai multa vreme".

La randul sau, directorul general al grupului, Peter L. Imre, declara ca:

  • "Schimbarile la nivelul conducerii ziarului "Adevarul" survin din necesitatea unei mai bune adaptari la cerintele cititorilor, a improspatarii continutului, lucruri identificate de catre echipa editoriala si manageriala de mai mult timp."
  • "Doresc sa-i multumesc domnului Grigore Cartianu pentru munca manageriala depusa in a conduce cea mai buna echipa de jurnalisti intr-o perioada extrem de dificila si deopotriva pentru munca sa editoriala epuizanta. In cei doi ani si jumatate de cand lucrez impreuna cu domnul Grigore Cartianu am avut in dansul un coleg deschis dezbaterii de idei, corect si care m-a ajutat sa inteleg lumea jurnalistilor. Am convingerea ca imi va sta alaturi si in pozitia noua pe care o va ocupa in cadrul trustului."
  • "Ii urez bun venit domnului Mihnea Maruta, cel care preia functia de redactor-sef al celui mai important ziar din Romania. Am convingerea ca se va ridica la nivelul inalt de profesionalism impus de predecesorul sau si ca experienta, seriozitatea si integritatea lui vor face din ziarul "Adevarul" un produs media si mai cautat, indragit de cititori".

Mihnea Maruta a fost, intre 2003-2006, redactor-sef al publicatiilor Clujeanul si Ziarul Clujeanului. Intre 2007 si 2008 a fost redactor-sef Cotidianul, dupa care s-a retras la Cluj unde, in ultimul an, s-a ocupat de site-ul oradecluj.ro, ca redactor-sef.