Presedintele TVR, Claudiu Saftoiu, a decis sistarea, incepand cu 16 august 2012, a tuturor achizitiilor din fondurile proprii ale TVR, cu exceptia obligatiilor contractuale si a situatiilor speciale strict motivate si dispunerea unei analize imediate a investitiilor planificate a fi efectuate din fondurile provenite de la bugetul de stat.

Angajatii TVR intra in "revizie tehnica"Foto: Captura TVR Info

Totodata suspendarea emisiei canalului de stiri al televiziunii publice, TVR INFO, va avea loc pe 15 august 2012, de la ora 23.59.

"Situatia financiara critica a Televiziunii Romane impune luarea unor masuri urgente de redresare economica, in lipsa lor, functionarea societatii devenind imposibila. Potrivit raportului intocmit de Grupul de lucru infiintat prin hotararea Consiliului de Administratie al TVR, misiunea TVR INFO urmeaza a fi preluata de canalul TVR 1. Televiziunea publica va continua sa isi respecte, prin TVR 1, misiunea de informare prompta si corecta in legatura cu evenimentele importante interne si internationale, misiunea cultural-educativa urmand sa fie asigurata de viitorul canal TVR 2 Cultural. Legea 41/1994 de organizare si functionare a SRTv face referire la programele 1 si 2, la un departament care difuzeaza emisiuni pentru strainatate si la studiourile teritoriale, al caror canal de exprimare este acum si TVR 3. ", se arata in comunicatul TVR trimis pe adresa redactiei.

UPDATE 00.00 TVR Info si-a intrerupt transmisia