Vedeta de televiziune Gabriela Firea a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca a decis sa paraseasca trustul Intact, precizand ca a primit din partea conducerii grupului de media o oferta pe care a considerat-o inadecvata.

Gabriela FireaFoto: AGERPRES

Anuntul privind plecarea Gabrielei Firea din trustul Intact a fost facut de sotul vedetei de televiziune, Florentin Pandele, miercuri, pe contul sau de Facebook.

Gabriela Firea a confirmat faptul ca paraseste trustul Intact.

"Evolutia mea profesionala din ultimii doi ani e publica si accesibila oricarei persoane interesate. Daca in septembrie 2010, eram asociat si director general la doua dintre companiile de media ale grupului si realizam un talk-show zilnic in prime-time la Antena 3, acum, in septembrie 2012, sunt doar realizatoarea cu contract expirat a unui show de divertisment la Antena 1, care nu se mai regaseste in grila de toamna" , a declarat Gabriela Firea.

Intrebata daca are vreo legatura decizia sa de a parasi trustul Intact cu informatiile publicate in ultima vreme in presa, potrivit carora ar fi primit o oferta de a conduce TVR 1, Gabriela Firea a spus ca a discutat cu conducerea Intact Media Group, inainte de a negocia cu alte trusturi sau de a participa la concursuri pentru un anumit post.

"Este adevarat, inainte de a lua in considerare o eventuala participare la un concurs la TVR, sau posibile negocieri cu un alt trust, am primit din partea conducerii Intact Media Group o oferta, pentru care am multumit, dar pe care am considerat-o inadecvata, in raport cu evolutia carierei mele, pana acum si in viitor", a explicat Gabriela Firea.

Ea a precizat ca face aceasta declaratie "in speranta (inutila?)" ca va raspunde celor care considera ca nu poate accepta o noua provocare in cariera decat prin prisma relatiei profesionale cu patronatul si managementul trustului Intact.

"Nu am hotarat, inca, daca voi prelua un nou proiect in mass-media, dar daca o voi face, indiferent care va fi acela, voi fi propriul raspunzator de destinul meu profesional si ma voi baza exclusiv pe puterile mele si pe experienta pe care am acumulat-o in 22 de ani de presa" , a mai spus Gabriela Firea.

Declaratia Gabrielei Firea clarifica postarea sotului sau, Florentin Pandele, de pe contul lui de Facebook.

Florentin Pandele a scris pe Facebook ca miercuri se implinesc doi ani de la cununia sa cu Gabriela Firea, pe care o alinta "Albinutza".

"Doi ani de fericire incununati cu bucuria imensa de a avea impreuna un prunc sanatos si voinic. Aici, in fotografie (fotografia atasata postarii de pe Facebook, n.r.), Albinutza semna vesela in Registrul de cununii. Nu stia, pe atunci, ca prin acea semnatura spunea nu doar 'bun venit' noii vieti alaturi de mine, ci si 'adio' carierei sale frumoase in trustul Intact, care i-a fost, timp de 12 ani, nu doar un loc de munca, ci si casa, si familie. Dar oamenii au uneori reactii imprevizibile si sanctioneaza nedrept, in functie de anumite pareri de moment, care nu au legatura cu adevaratele valori umane", a scris Florentin Pandele.

Pandele a precizat ca regreta ca din cauza perceptiei unora despre el, sotia lui "a pierdut ceva atat de pretios pentru ea".

"Ii spun ca si eu am trecut prin multe necazuri in viata, am si coborat, nu doar am urcat. Dar am luptat de fiecare data si nu m-am dat batut, ceea ce o sfatuiesc si pe ea. Faptul ca Gabi a facut un astfel de sacrificiu pentru mine, pentru familia noastra, ma face sa o iubesc si mai mult. Si sunt convins ca atunci cand va dori sa reinceapa activitatea (eu si David Petru am vrea-o impreuna cu noi cat mai mult timp) isi va gasi un loc in aceasta lume fascinanta dar si dura a presei, caruia i se va dedica cu aceeasi pasiune care o caracterizeaza. Pentru ca ea are un nume care nu se sterge asa usor din constiinta romanilor. Pentru toti cei care o cunosc, Gabi este un om care sfinteste locul in care se afla si sigur talentul sau si puterea de munca vor fi apreciate la justa valoare. Eu ii spun mereu ca asa e viata, cu bune si cu rele, si trebuie sa fim iertatori si sa nu ne razvratim impotriva destinului... poate asa a fost sa fie" , a mai scris Florentin Pandele.

Pana la momentul difuzarii acestei stiri, reprezentantii trustului Intact nu au comentat in vreun fel decizia Gabrielei Firea.

Turstul de media Intact include, printre altele, televiziunile Antena 1 si Antena 3, fiind controlat de familia Voiculescu.