Valentin Nicolau, membru al CA al TVR, a declarat, miercuri, la audierile din Comisiile de Cultura ale Parlamentului, ca TVR incearca sa contracteze un credit comercial de 10-15 milioane de Euro, cat reprezinta contravaloarea platilor compensatorii pentru cei 1000 de angajati ce vor fi concediati, scrie Mediafax.

"Salariile compensatorii, estimate intre 10 si 15 milioane de Euro, ele sunt o fictiune, pentru ca banii nu exista. Se incearca a se lua un credit comercial de la banca. In conditiile astea, nu stiu ce banca comericala ar putea sa acorde unei televiizuni care are 170 e milioane de euro gaura un credit comercial si nici nu are cu ce sa-l garanteze", a spus Nicolau.

Presedintele Comisiei de Cultura din Camera, Raluca Turcan, a ironizat aceasta masura pe care TVR doreste sa o promoveze in planul sau de refresare economica a institutiei.

"Deci platile compensatorii presupun ca TVR sa ia un credit sa dea afara niste oameni ca sa-si acopere niste datorii. Mie imi suna interesant, bun din punct de vedere managerial", a spus Turcan.