Jurnalul National trece print-o perioada de taieri de costuri. Angajatii au fost anuntati, zilele trecute, ca salariile vor fi reduse cu 25%, au declarat surse pentru paginademedia.ro. Taierea costurilor vine intr-un moment dificil pentru cotidianul detinut de trustul Intact. Jurnalistul Catalin Tolontan semnala, pe blogul sau, faptul ca Jurnalul National a incheiat 2011 cu pierderi de 4 milioane de euro.

Totodata, senatorul PNL Varujan Vosganian a cerut, in instanta, executarea silita a Jurnalului National, pentru suma de 40.000 de euro.

Varujan Vosganian i-a dat in judecata, pentru calomnie, pe Marius Tuca, Liviu Turcu si editura Intact, dupa ce Jurnalul National a publicat un articol, in urma cu sase ani, in care se afirma ca acesta ar fi colaborat cu securitatea. In urma acestui articol, Vosganian a renuntat la nominalizarea pentru o functie de comisar european. Potrivit unei decizii a CNSAS publicata ulterior, Vosganian nu a colaborat cu politia politica a comunistilor.

Senatorul PNL a cerut magistratilor sa admita executarea silita pentru toate conturile bancare, bunuri mobiliare sau imobiliare ale trustului de presa, pentru suma de 40 de mii de euro.

De asemenea, se cere si poprire pe conturile personale si salariile directorului Jurnalul National, Marius Tuca, si a veniturilor colaboratorul trustului, Liviu Turcu.