Hotnews.es, un site de stiri in limba spaniola despre aspectele economice, politice, sociale si culturale din Romania, s-a lansat miercuri la sediul Institutului Cervantes din Bucuresti, pentru a crea un pod intre Romania, Spania si America Latina.

Lansare HotNews.esFoto: Hotnews

"Salutam lansarea acestui site de stiri in limba spaniola. HotNews.es va fi foarte util atat pentru ambasade, pentru ca se vor publica stiri din domenii diferite - economic, social, dar si pentru companiile din Spania si America de Sud care sunt prezente pe piata din Romania", a declarat in cadrul conferintei Estanislao de Grandes Pascual, ambasadorul Spaniei la Bucuresti.

"De cand am ajuns in Romania am apreciat site-ul HotNews.ro, iar faptul ca acum exista si o varianta in limba spaniola (...) este un fapt remarcabil. Aceasta publicatie ii va face pe spaniolii care se afla in Romania sa se simta ca acasa", considera Claudio Perez Paladino, ambasadorul Argentinei la Bucuresti, la evenimentul de lansare al site-ului HotNews.es.

"Initiativa pe care o avem noi - HotNews.ro- la ideea lui Raul Costa, arata cat de importanta este creativitatea intr-o lume deschisa, dar din ce in ce mai precauta, evident, din cauza crizei economice. Asa cum HotNews.ro a incercat tot timpul sa inoveze, in aceeasi linie se inscrie si aceast demers. HotNews.es, sectiunea in limba spaniola a sitelui HotNews.ro este o initiativa care are de-aface cu creativitatea si cu spiritul intreprinzator", a declarat Cristian Pantazi, redactor-sef HotNews.ro

Acest proiect isi propune apropierea dintre Romania si tarile vorbitoare de limba spaniola in materie de business, cultura, stiinta si tehnologie.

"Se vor publica atat stiri cu specific de agentie, cat si reportaje care sa analizeze evenimentele de actualitate si oportunitatile pe care le ofera Romania", a explicat redactorul-sef al HotNews.es, Raul Costa.

El a adaugat ca "site-ul este deschis tuturor: oamenilor de afaceri, diplomati, jurnalisti si cititorilor. Obiectivul nostru este acela de a elimina stereotipurile nedrepte care afecteaza imaginii tarii. Cele doua site-uri HotNews.es si HotNews.ro isi doresc sa creeze impreuna un punct de intalnire intre ambele parti ale Atlanticului pentru a imbunatati relatiile comerciale si activitatile economice."