Omul de afaceri Cristian Burci a preluat Adevarul Holding, anunta site-ul specializat Reporter Virtual, care citeaza surse anonime.

Negocierile demarate in 4 septembrie ar fi trebuit sa se incheie in urma cu doua zile, dar "s-au împotmolit", noteaza site-ul citat.

"Azi însă discuţiile au ajuns la consens, potrivit surselor Reporter Virtual, iar Cristian Burci a devenit patronul Adevărul Holding, grupul media al lui Dinu Patriciu, retras din afaceri după ce a eşuat cu Mic.o, băgând firma în faliment, şi aducând afacerea de presă în insolvenţă. Astfel, azi a luat sfârşit una dintre cele mai mari tranzaţii din zona media din ultimii 22 de ani", scrie Reporter Virtual.

Cristian Burci apare, in ultima editie "Forbes 500 miliardari", cu o avere estimata la 100-110 milioane de euro. El a fondat grupul de publicitate Graffiti, pe care, ulterior, l-a afiliat retelei internationale BBDO. Tot el a pus bazele Prima TV, post pe care avea sa-l vanda, impreuna cu postul de radio Kiss FM, grupului SBS.

Omul de afaceri este fondatorul unui nou proiect de sustinere a start-up-urilor digitale, Digital Catalyst Fund, prin care aloca 1,5 milioane de dolari anual pentru dezvoltarea de noi afaceri in domeniu. Conducerea acestui fond, lansat la oficial la sfarsitul lunii mai, ii include intre altii pe Nadia Comaneci, antreprenorul Emil Gal, Simon Bond - CMO la BBDO&Proximity Worldwide, Matt Spiegel - fost CEO la Omnicom Media Group Digital.

De asemenea, el s-a implicat intr-un un nou proiect media pe care il coordoneaza fostul director editorial Adevarul Holding, Razvan Ionescu, scria HotNews.ro in luna iunie. Proiectul este pregatit printr-o societate infiintata la inceputul anului, Premium News SRL.

Vom reveni cu amanunte