Televiziunea publica a anuntat ca decaleaza calendarul selectiei salariatilor din TVR, decizia fiind luata dupa consultari cu reprezentantii angajatilor care au protestat luni si cu cei ai sindicatelor, privind motivele protestului spontan. Potrivit unui comunicat al TVR transmis presei, conducerea "a decis reanalizarea acelor documente aferente selectiei care, pe fondul interpretarii lor, au generat nemultumirea salariatilor".

In conditiile date, "calendarul anuntat angajatilor TVR pentru depunerea documentelor necesare participarii la selectie va fi modificat si comunicat in timp util, cu respectarea dispozitiilor incidente", se arata in comunicatul de presa.

La consultarile de luni au luat parte Dragos Bocanaciu, Alexandru Chivu, Ioan Albu, Geo Tuica, Sorin Burtea, Marian Balcan si Csongor Papp.

"In cadrul intrevederii, cei prezenti au inteles necesitatea nuantarii instrumentelor de selectie, astfel incat aceasta sa aiba rezultatul dorit atat de angajati, cat si de conducere: echipe performante si buni profesionisti in toate compartimentele", informeaza TVR.

Potrivit comunicatului de presa, "conducerea TVR este in continuare deschisa dialogului pe acest subiect, dorind ca selectia salariatilor sa se desfasoare in aceleasi conditii de transparenta ca si etapele de pana acum ale elaborarii si implementarii Programului de redresare economica a SRTv."

In fata cladirii TVR s-au adunat luni peste 200 de angajati care au protestat impotriva modului de derulare a procesului de selectie in urma caruia 872 dintre ei vor fi disponibilizati.

Angajatii acuza actuala conducere TVR ca inscrierea in procesul de selectie este conditionata de renuntarea "voluntara" la locul de munca actual. Refuzul inscrierii in procesul de selectie echivaleaza automat cu disponibilizarea. "Jos Saftoiu" si "Nu cedam nimic" sunt cateva dintre scandarile protestatarilor. Din comisiile desemnate sa decida cine sunt angajatii TVR care vor fi disponibilizati fac parte si cativa parlamentari USL.

Pe 28 august, Consiliul de Administratie al TVR a aprobat Programul de redresare economica a institutiei, program ce prevede, printre altele, si restructurari.

Televiziunea Romana are aproximativ 3400 de angajati, datorii de peste 60 milioane euro catre bugetul de stat si de peste o suta de milioane de euro catre companii private din strainatate si un rating zilnic mediu de aproximativ 50.000 de telespectatori (adica aproape de zero). Fiecare gospodarie din Romania plateste automat 4 lei pe luna in cadrul facturii de electricitate pentru abonamentul la TVR, daca nu solicita expres anularea acestei taxe.

Ultimul presedinte-director general al TVR, Claudiu Saftoiu, a decis inchiderea canalelor TVR Cultural si TVR Info, invocand ratiuni economice. A fost mentinut canalul TVR 3, desi acesta consuma aproape de trei ori mai mult decat TVR Cultural. De la preluarea conducerii de catre Claudiu Saftoiu, productiile proprii ale TVR au fost blocate, televiziunea nationala axandu-se pe transmiterea de reluari.