Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti, editia 2012-2013

de R.H.     HotNews.ro
Marţi, 9 octombrie 2012, 13:15 Economie | Media & Publicitate

Fundația Euromonitor pentru Excelență, cu sprijinul Agenției AD Media Consult, anunță continuarea programului Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști prin lansarea ediției 2012-2013.

 

Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști reprezintă un program de încurajare și facilitare a pregătirii profesionale și se adresează jurnaliștilor care doresc să capete o expertiză profesională în problematica europeană. Acest program îi ajută pe participanți să aprofundeze înțelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcționarea instituțiilor, relaționarea între Statele Membre, precum și maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.

 

Programul „Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști” cuprinde trei etape de pregătire profesională:

- un training specializat, susținut în România de către specialiști în relații  europene;

- o călătorie de studii, de o săptămână, la Bruxelles, pe durata căreia jurnaliștii vor avea ocazia să se întâlnească și să discute cu oficiali ai Uniunii Europene;

- stagii de pregătire profesională, timp de trei săptămâni, în cadrul unor prestigioase organizaţii de presă  europene.

La încheierea fiecărei faze sunt selectați jurnaliștii care vor participa la faza următoare.

Și la ediția 2012-2013 sunt așteptați să aplice la programul de Burse Europene JTI  atât jurnaliști din România, cât și din Republica Moldova, din presa scrisă, radio, TV și on-line, specializați în domeniile social, politic și economic, care trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiții:

  •     Experiență profesională de minim 3 ani
  •     Vârstă de până în 35 de ani
  •     Abilități de comunicare în limba engleză (cunoașterea limbii franceze reprezintă un avantaj)

 

Dosarul de înscriere va cuprinde:

  •     Curriculum Vitae
  •     Formular de înscriere disponibil pe site-ul Euromonitor (www.euromonitor.ro)
  •     Fotografie color tip pașaport
  •     Portofoliu (două materiale de presă relevante pentru domeniile enunțate)
  •     Trei scrisori de recomandare, de preferință una de la superiorul direct sau managerul instituției la care lucrează.

 

Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este 10 OCTOMBRIE 2012 (inclusiv), toate înscrierile având mențiunea « Pentru Bursele Europene JTI ».

Preselecția candidaților se va face pe baza dosarului de înscriere, iar selecția  pe baza unui interviu.

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști a fost lansat în 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană, ca o continuare a programului de stagii inițiat de National Forum Foundation/Freedom House în anii ’90, cu sprijinul Guvernului SUA, iar ulterior, începand cu anul 2000, cu finanțarea JTI.

Încă de la început, obiectivul programului a fost dezvoltarea cunoștințelor și abilităților  tinerilor jurnaliști, prin expunere la realitățile democrațiilor dezvoltate, imersiune în medii culturale diverse și practică profesională specializată, mai intâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles.

 

 

Dosarele de înscriere se vor depune la: Ad Media Consult srl,

Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr.103, vila I-2 Voluntari, jud. Ilfov, cod postal 077190

Persoană de contact: Irina Apostol, Tel : 0721201559, fax : 0318172768

e-mail: irina.apostol@admediaconsult.ro

 

Pentru detalii suplimentare vă puteți adresa Fundației Euromonitor pentru Excelență, la adresa: Calea Floreasca, nr. 167, et.4, sector 1, București; Tel/Fax: +4021 211 66.41, persoană de contact: Violeta Jianu,  Tel: 0726305859, e-mail: violeta.jianu@euromonitor.ro

Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

701 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă