Seful Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, lanseaza atacuri la adresa jurnalistului Catalin Tolontan, in urma unor articole recente publicate de Gazeta Sporturilor despre "cum s-au folosit banii romanilor la Gala Bute". Obreja scrie, intre altele, pe blogul RudelObreja.wordpress.com: "La noi, dupa ce-ai invatat sa te aperi, trebuie sa raspunzi. C-asa-i in box! (...) In box e-o vorba : "nu iei adversarul la kilogram, il iei la bucata"!

  • Catalin Tolontan spune, pentru HotNews.ro, ca "expresia lui Obreja, "a nu lua la kilogram, ci la bucata", nu provine din box, ci din lumea batausilor strazii. (...) Romania e tara unde premierul Victor Ponta il naseste pe fiul interlopului Gorun, omul care a terorizat Rimnicu Vilcea peste un deceniu. Daca premierul transmite un astfel de mesaj, ce sa te mai indignezi cind presedintele Federatiei de Box participa, ca vechi amic, la inmormintarea interlopului Caiac? (...) Platim toate smecheriile din banii publici si se presupune ca ar trebui sa ne si temem de paznicii interlopi ai gulerelor albe. Mai scutiti-ne!" Vezi integral declaratia lui Tolontan la finalul acestui articol

In ultimele zile, Gazeta Sporturilor si Tolontan pe blogul sau au publicat materiale despre felul cum "ministerul Elenei Udrea a finantat cu 1,9 milioane de euro o gala de box profesionist", despre "ce a facut Obreja cu banii dati de Elena Udrea" si despre cum aceasta finantare este "distrusa piesa cu piesa" de un raport al Departamentului de lupta antifrauda (DLAF) pe aceasta tema.

In replica, pe blogul RudelObreja.wordpress.com au aparut, joi, doua articole critice la adresa felului cum GSP a desfasurat investigatiile de presa pe aceasta tema. Catalin Tolontan - numit in articole "micul tolo.ro" sau "Cavalerul Justitiei si Dreptatii" - este atacat atat pentru felul cum a documentat materialele, dar devine si pentru chestiuni precum atitudinea lui fata de "ministrii de sex slab".

Unul dintre articole se incheie astfel:

  • "Nu ne spune Cavalerul de unde au aparut documentele oficiale cu caracter confidential, in mainile sale. Nici n-ar putea s-o faca, atunci cand e vorba de meseria de gazetar, Legea capata alte valente, o putem ignora. Si dreptul la prezumtia de nevinovatie ? Nu functioneaza, cata vreme ambitia personala e mai presus de orice. Dar dreptul la aparare ? Lasa, Obreja, ai incasat destule la viata ta, stii tu sa te aperi."
  • "Stiu, dragul meu, insa la noi, dupa ce-ai invatat sa te aperi, trebuie sa raspunzi. C-asa-i in box!"
  • "Iar eu n-am ramas dator nimanui, niciodata. Nu voi putea sa-mi incalc unul din principiile de viata nici de data asta."
  • "In box e-o vorba : "nu iei adversarul la kilogram, il iei la bucata"! Aici, in cazul meu, si la kilogram (cate tone de hartie de ziar s-au tiparit) si la bucata (aproape toata presa impotriva mea) de i-as lua, tot risc sa-mi recidiveze hernia de disc"
  • "Voi incerca eu marea cu degetul si-am a demonstra ca "nu mor caii cand vor cainii"."

Catalin Tolontan a comentat pentru HotNews.ro afirmatiile lui Rudel Obreja:

  • "Am discutat cu mai multi antrenori cu mare experienta si cu boxeri si mi-au confirmat ca expresia lui Obreja, "a nu lua la kilogram, ci la bucata", nu provine din box, cei mai multi nu auzisera de ea!, ci din lumea batausilor strazii. In jargonul golanilor, cind iei un adversar la kilogram ala e slab, e insignifiant, e victima sigura. Cind il iei la bucata, esti mai atent, ca iti poate pune probleme, chiar daca pare mai mic. Inteleg din asta ca Obreja ma respecta, in felul lui.
  • La urma urmei, nu e de mirare cum vorbeste, abia zilele trecute a zis ca-l ia la picioare pe Leonard Doroftei. Romania e tara in care un vicepresedinte al BRD, cea mai profitabila banca din Romania si a doua ca talie de piata, lucreaza mina in mina cu interlopii ca sa fraudeze peste 20 de milioane de euro. Romania e tara unde premierul Victor Ponta il naseste pe fiul interlopului Gorun, omul care a terorizat Rimnicu Vilcea peste un deceniu. Daca premierul transmite un astfel de mesaj, ce sa te mai indignezi cind presedintele Federatiei de Box participa, ca vechi amic, la inmormintarea interlopului Caiac?
  • Iar acum acelasi Rudel Obreja amesteca expresiile din lumea boxului cu cele din lumea interlopilor, chiar cind i se ancheteaza afacerile cu bani europeni. Hotii bancare, protectii politice si fraude din banii europeni sint peste tot, dar noi venim cu acest specific national: platim toate smecheriile din banii publici si se presupune ca ar trebui sa ne si temem de paznicii interlopi ai gulerelor albe. Mai scutiti-ne! Nu e nimic de speriat, e doar enervant"