Trustul Adevarul Holding isi cere insolventa intr-un dosar depus la Tribunalul Bucuresti pe 31 octombrie. Primul termen de judecata in dosarul ce are ca obiect procedura insolventei, iar materia juridica - faliment, este 6 noiembrie. Cererea a fost dispusa in conditiile in care omul de afaceri Cristian Burci a preluat recent de la Dinu Patriciu trustul ce editeaza, intre altele, ziarele Adevarul si Click.

Insolventa este un pas inainte de intrarea firmei in faliment, iar aceasta procedura este ceruta de unele companii pentru a se proteja in fata creditorilor. In urma declararii insolventei de catre o instanta, compania vizata intra in administrarea unei companii specializate.

Mediafax scrie, vineri, ca l-a contactat pe Cristian Burci, dar ca acesta a spus ca deocamdata nu poate furniza informatii suplimentare. Sursa citata precizeaza ca Adevarul Holding ii are ca asociati pe East Europe Media Distribution (0,07%) si Premium News SRL (99,93%), aceasta din urma avandu-le ca asociati pe Nora Mrcovici si Diana Tobosaru, cu cate 50%. Cele doua conduc agentia de publicitate Graffiti BBDO, controlata de Cristian Burci.

Dupa negocieri ce au durat aproximativ o luna, Cristian Burci a preluat Adevarul Holding la inceputul lunii octombrie. La inceputul lunii septembrie, cand semna un "head of terms" pentru preluarea Adevarul Holding, Cristian Burci declara pentru Paginademedia.ro, in legatura cu datoriile Adevarul, ca acestea "vor fi recalculate, esalonate si platite. Vor fi stinse".

In ultimul an, in baza datoriilor acumulate, multe companii au cerut in instanta insolventa Adevarul Holding, printre ele numarandu-se chiar si agentia Odyssey Communication - controlata tot de Dinu Patriciu si aflata la randul ei in insolventa.

Bilantul Adevarul Holding SRL pe 2011 nu este disponibil pe site-ul Ministerului de Finante.