TVR si Google au lansat o colectie online video, foto si text despre Revolutia din 1989, materialele din arhiva TVR fiind integrate in proiectul international Google Cultural Institute care prezeinta peste 40 de subiecte istorice din diferite zone si perioade. Cei de la Google spun ca vor include si alte subiecte din Romania pe aceasta platforma internationala.

Revolutia Romana pe Google Cultural InstituteFoto: Google

Materialele selectate ofera o imagine cronologica a Revolutiei Romane, incepand cu momentul protestului de la Timisoara impotriva evacuarii pastorului László Tőkés si pana la procesul si executia cuplului Ceausescu.

Platforma Google Culture Institute cuprinde materiale foto, video si texte furnizate de diversi parteneri ai companiei pe o multime de teme istorice, de la Holocaust, pana la viata lui Nelson Mandela.

Colectia online este inclusa in capitolul Caderea Cortinei de Fier, pentru a marca apropiata aniversare a 23 de ani de la caderea Zidului Berlinului. Colectia contine 13 expozitii despre evenimente care au generat prabusirea regimurilor comuniste din Germania, Polonia si Romania.

Parteneriatul dintre Google si TVR nu a avut si o componenta financiara. Pe paltforma Cultural Institute cei de la Google ar vrea sa mai adauge si alte subiecte legate de Romania, probabil si unele de cultura, nu doar unele legate de drame si de evenimente grave.

In capitolul Revolutia Romana sunt 50 de materiale jurnalistice cu o durata totala de 150 minute.