Dan Tapalaga a sesizat CNA in legatura jignirile adresate de Gigi Becali jurnalistei Andreei Pora la Romania TV, dupa cum anunta jurnalistul, vineri, pe Facebook. El arata ca un apel la solidaritate "fata de un jurnalist agresat verbal de un politician", facut tot pe Facebook pe tema cazului respectiv, "la ora cand va scriu inregistreaza peste 1480 de LIKE-uri si peste 300 de comentarii postate de oameni cu nume si prenume, adica perfect identificabili".

Dan Tapalaga, pe Facebook:

  • "Cu cateva neglijabile exceptii, nu sunt mesaje scrise la adapostul anonimatului. Toti acesti oameni si-au exprimat public solidaritatea fata de un om calcat in picioare la o televiziune privata de stiri de catre un politician recidivist in jignirea invitatilor, in special a femeilor (amintesc aici doar cazurile Monica Tatoiu, Violeta Bau si ultima pe lista victimelor, Adriana Saftoiu). Veti observa, desigur, indignarea manifestata de acesti oameni fata de lipsa de reactie publica si institutionala. Le sunteti dator, cred, cu un raspuns."

Dan Tapalaga cere CNA sa reflecte "asupra unui caz in particular si asupra unui fenomen in general, urmand sa decideti cum veti actiona. Cazul particular este inca un derapaj de la regula. Fenomenul general il reprezinta degradarea alarmanta a discursului public si lipsa de reactie institutionala. Am convingerea ca sunteti coplestiti cu plangeri si sesizari la adresa unor televiziuni care nu mai respecta reguli minimale, ca numarul derapajelor profesionale s-a inmultit intr-o asemenea masura incat ar trebui sa emiteti decizii de sanctionare in regim non-stop."

Jurnalistul mai noteaza:

  • "Inteleg si retinerile dvs. (n.red: a membrilor CNA) pe durata campaniei electorale si dificultatea adoptarii unor decizii. Insa nu cred ca putem accepta recidiva injuraturii grosolane, sfidarea continua a publicului, proliferarea injuriei ca mod de a face presa, coborarea standardelor sub orice limita.