Premierul Victor Ponta, intrebat care era urgenta pentru a modifica Legea Audiovizualului prin ordonanta de urgenta, a declarat marti ca s-a apelat la aceasta cale pentru a introduce transparenta fiscala in contractele de publicitate, in conditiile in care GUvernul face bugetul pe 2013 si trebuie sa stie toate veniturile, scrie Mediafax.

Victor Ponta a afirmat ca "este doar o masura de transparenta" si ca "nu exista niciun articol legat nici de membrii CNA, nici de functionarea CNA:

  • "Ceea ce s-a modificat s-a modificat vizavi de regulile fiscale si modul de comercializare, de incheiere a contractelor privind publicitatea. Este doar o masura de transparenta pentru ca Fiscul sa aiba acces la toate aceste date".
  • Legea a fost modificata de urgenta "pentru ca era vorba despre conditii fiscale si de transparenta fiscala si construim bugetul pe 2013 si trebuie sa stim foarte clar toate veniturile si tot circuitul financiar".
  • "Nu exista niciun articol legat nici de membrii CNA, nici de functionarea CNA. Daca la CNA se doreste vreo schimbare, o va face Parlamentul, nu era atat de urgenta ca sa o facem prin OUG".
  • Intrebat de ce nu a fost publicat documentul, in vederea unei dezbateri publice: "Pentru ca a fost prezentat in sedinta de Guvern, s-au facut observatii, si, oricum, e bun, nu va faceti griji!".